SON DAKİKA

Kdz. Ereğli, şehir mezarlığında mevlid programında buluştu

3 Bin Kişiye Kavurma Dağıtıldı 08 Temmuz, 2022 15:46 Güncelleme: 08 Temmuz, 2022 15:46 Kdz. Ereğli, şehir mezarlığında mevlid programında buluştu

Kdz. Ereğli Belediyesi geleneksel bir programını daha yerine getirdi. Arefe günü şehir mezarlığında düzenlenen mevlid programına çok sayıda vatandaş katıldı. Halka çeşitli ikramların yapıldığı mevlid programı belediyenin kurduğu SBD TV’den canlı yayınlandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın Kurban Bayramı’nı kutladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği arefe günü mevlid programını şehir mezarlığında gerçekleştirdi. Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.

Şehir mezarlığındaki programa Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Neriman Posbıyık ile birlikte katıldı. Önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşında katıldığı programda Belediye Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı, İlçe Müftülüğü din görevlileri ile Mezarlıklar Müdürlüğü din görevlilerin ile birlikte mevlid programını icra etti ardından dua okudu.

BAŞKAN POSBIYIK, KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

Belediye Başkanı Halil Posbıyık bir konuşma yaparak halkın Kurban Bayramı’nı kutladı. Posbıyık, şunları söyledi:

“94 den bu yana bu geleneği yerine getiriyoruz. Kar yağsa, çamur da olsa arefe günlerinde hep buradayız. Pandemide dahi bu geleneğimizi sürdürdük. Bizi hiç yalnız bırakmıyorusunuz, hepinize minnettarım.

Bütün mezarlıkları temizlettik. 56 ayrı mezarlıkta tırpanlar yapıldı. Her zaman söylüyorum, ölüsüne saygısı olmayanın dirisine hiç saygısı olmaz diye. Allah hepinize sağlık, sıhhat versin. Mübarek Kurban Bayramınızı kutluyor, çoluk, çocuğunuzla, ailenizle birlikte sağlık, sıhhat içerisinde geçirmeyi nasip etsin, bir dahaki bayramlarda eksiksiz hep beraber buluşmak ümidiyle iyi bayramlar diliyorum.”

Belediyenin kurduğu SBD TV’den canlı yayınlanan mevlid programı sonrası 3 bin kişiye Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Neriman Posbıyık ve CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul tarafından kavurma, pilav, ayran ve şeker ikramında bulunuldu. Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, daha sonra şehir mezarlığındaki aile yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Yorum Ekle