SON DAKİKA

Kdz. Ereğli Belediyesi, yaz sezonu yeni yollar açacak

Kdz. Ereğli Belediyesi, yaz sezonu yeni yollar açacak 05 Mayıs, 2022 12:43 Güncelleme: 05 Mayıs, 2022 12:43 Kdz. Ereğli Belediyesi, yaz sezonu yeni yollar açacak

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yaz sezonunda 3 ayrı ekip kurarak yeni yollar açmak için çalışmalara başlanacağını açıkladı. Posbıyık, “Birinci ekip Hastane ile Abalı arasında açılacak Çevre Yolu’nda, ikinci ekip Sakindere Projesi’nde, üçüncü ekip Bisiklet Yolu Projesi’nde çalışacak. Ereğli trafiğini rahatlatmak için bu yollara ihtiyacımız var ve bu yaz durmaksızın ekiplerimiz yol açacak” dedi. Başkan Posbıyık ayrıca fiyat istikrarsızlığı nedeniyle belediyenin bir çok projesinde ihaleye çıkamadıklarını belirterek; “Paramız var ama ihalelere giren müteahhid yok” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında yaz döneminde yeni yollar açmak için 3 ayrı ekip oluşturduklarını açıkladı.

Çevre Yolu, sakindere Projesi ve Bisiklet yolu çalışmalarında hızlı bir şekilde yol açmak için 6 ayrı iş makinesi aldıklarını belirten Başkan posbıyık, şunları söyledi:

“3 iş makinesi almıştık, şimdi 3 makine daha aldık. Tam zamanında aldık, şuan ki paralarla istesek alamazdık. 6 tane operatör aldık, amacımız bu yaz yolları açmak.

Bunun için 3 ayrı ekip oluşturduk. Birinci ekip, Sakindere Projesi’nde çalışacak. Sakindere projesini Çevre Yoluna bağlayacak yolları açacak.

İkinci ekip Hastane ile Abalı arasındaki çevre yolunda çalışacak. Hastaneden terminal bölgesine kadar açtık, Terminalden itibaren olan bölgede imar terkleri yapılan bölgedeki yollar açılacak.

3’üncü ekibimiz de bisiklet yolunda çalışacak. Cehennemağzı Mağaralarının oradan itibaren Kandilli’ye bağlanan bisiklet yolu çalışmamız devam edecek. Çimento fabrikasının orada bir kırma noktamız var, orayı kırıp Kandilli’ye kadar bisiklet yolunu bağlayacağız. Kandilli tarafındaki 7 kilometrelik yol İsmail Çorumluoğlu zamanında yapılmıştı, bizde bölgemizdeki kalan kısımda çalışarak bu yolu bağlayacağız.”

“PARAMIZ VAR, İHALEYE GİREN MÜTEAHHİT YOK”

Belediyenin bir çok projesinde ihaleye çıkıldığını ancak müteahhitlerin fiyat istikrarsızlığı nedeniyle ihaleye katılmadıklarını anlatan Başkan Posbıyık, şunları belirtti:

“Kdz. Ereğli Belediye Belediye eski binasına Kültür, Sanat Merkezi yapmak için her şeyimiz hazır. Paramız var. Geçtiğimiz sene ihaleyi alan firma parasını yaktı, 21 Nisan’da 2 katına çıkan maliyetlerle yeniden ihaleye çıktık. Ancak bir müteahhit dahi girmedik. 26’sında Amfi Tiyatro’nun üzerini kapatma ihalemiz vardı. Bir müteahhit girdi, ancak fahiş fiyat nedeniyle ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Bir çok projemiz var, paramız da var ancak ihaleye veremiyoruz. Fiyat istikrarsızlığı nedeniyle müteahhitler ihalelere girmiyor. Müteahhit korkuyor, beton, demir fiyatları almış yürümüş. Şimdi sıcak asfalt ihalesine çıkacağız, korkuyoruz kimse ihaleye girmeyecek diye. İstinat duvarı için çıktık, emisyon asfalt için hazırlık yapıyoruz. Şunu anlatmaya çalışıyorum, paramız var ama müteahhitler ihaleye girmiyor. Böyle bir süreçten geçiyoruz.”

 

Yorum Ekle