SON DAKİKA

Kaya, CHP İlçe Başkanlığına Aday mı?

Kongre yaklaşırken CHP’de kulisler hareketlendi 20 Temmuz, 2017 08:08 Güncelleme: 20 Temmuz, 2017 08:08 Kaya, CHP İlçe Başkanlığına Aday mı?

CHP Genel Merkezi’nin olağanüstü kongre taleplerini önünü kesmek için başlattığı kongre takvimi bir genelge ile örgütlere geçtiğimiz Mayıs ayında bildirilmişti.Kurultay takvimi işlerken mahalle delege seçimleri, ilçe kongreleri, il başkanlığı yarışıyla devam edecek süreçte Ereğli’de adaylık için çok sayıda kişinin adı geçiyor. İlçe başkanlığı için kimlerin adaylığa soyunacağı merak konusu oldu. 

  Haber: Seyhan Dikay 

İlan edilen olağan kurultay takvimine göre de kulisler hareketli. İlçe ve il kongreleri şimdiden isimler üzerinden tartışılmaya, konuşulmaya, muhtemel adaylarla ilgili yorumlar yapılmaya başlandı. Kdz. Ereğli İlçe Kongre tarihi belli olmasa da yeni ilçe başkanını seçecek delegeleri belirlemek isteyen isimler siyasi çalışmalara başladılar. 

6 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen CHP olağan kongresi’nde 215 oy alarak başkan seçilen mevcut Başkan Şerif Sertan Ocakcı, ve önceki dönem CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın yeniden aday olup olmayacağına dair net bir bilgi yokken,  1992 – 1994 yılları arasında kadar gençlik kolları Başkan yardımcılığı 1994/1997 Gençlik kolları Başkanlığı, Yaşar Balcı’nın İlçe Başkanlığı döneminde iki dönem başkan yardımcılığı görevini üstlenen Özkan Kaya’nın, adı özellikle birkaç gündür çeşitli kulislerde konuşulmakta.

 Özkan Kaya adaylığını resmen açıklarsa ilçe delegesi örgütün tabanından gelen, yetişmiş  kişiye sahip çıkar mı?  Kaya’ya delegeler bir fırsat verir mi? 

Kdz.Ereğli’de  gözler bir yandan eski isimlere çevrilirken bir yandan mevcut görevlerini sürdüren yöneticilerin ise nasıl bir yol izleyeceği kulisleri hareketlendirdi. Ereğli’de parti içi yarışın bu dönemde geçmiş süreçlerin aksine daha yumuşak geçmesi bekleniyor. Ülkenin içinde bulunduğu OHAL dönemi, 16 Nisan referandum süreci ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gerçekleşen ‘Adalet Yürüyüşü’ gibi durumları göz önünde tutan partililer öncelik olarak ‘Memleket’ vurgusu yapıyor.

Örgütün tercihine her dönem önemli etkileri olan kişilerin ise durumu henüz netlik kazanmadı. CHP  örgütünün çetin bir sınav vermesi bekleniyor. 

Telefon ile ulaştığımız Kaya, aday mısınız? sorumuza, temkinli konuşmayı elden bırakmadan yanıtladı Açık kapı bırakan fakat kesin konuşmayan Kaya “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var,  Bu güne kadar partimize gönül vermiş, emek vermiş herkesin çok önemli olduğunu inanmaktayım. Partiyi siyaset okulu yapmak, gençlere önder olmak lazım, gençlerin ve kadınların siyasete daha fazla müdahil olmaları için çaba göstermek gerekiyor.”dedi.

 

Yorumlar
M
MAHİR AKBABA6 yıl önce

LİSE YILLARINDAN BERİ,CHP İÇİN, EREĞLİ'Yİ KÖY KÖY GEZEN,EMEK VERMİŞ,DÜRÜST ,İLKELİ ARKADAŞIMIZI ÇİZGİSİNİ BOZMADIĞI İÇİN TEBRİK EDİYOR,GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ.

N
Necibe akbulut6 yıl önce

Artık böyle özkan kaya gibi dinamik genç gerçekten görev aşkı olan genç beyinlere ihtiyacımız var sonuna kadar arkandayız Özkan Kaya

Yorum Ekle