SON DAKİKA

Katılımın az olduğu bayramlaşma programı...

Kdz.Ereğli’de Kurban Bayramı dolayısıyla Kaymakamlık tarafından organize edilen resmi bayramlaşmanın yanı sıra Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ve Türk Metal Sendikasında da bayramlaşma programı düzenlendi. 01 Eylül, 2017 13:37 Güncelleme: 01 Eylül, 2017 13:37 Katılımın az olduğu bayramlaşma programı...

Kdz.Ereğli’de Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 1 Eylül Cuma günü Kaymakamlık, belediye ve bazı sivil toplum kuruluşları arasında bir dizi bayramlaşma programı düzenlendi.

Kaymakamlık tarafından organize edilen resmi bayramlaşma saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun ev sahipliği yaptığı bayramlaşma programına AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Özgür Kirdirli, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Kaya, önceki dönem Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Prof. Dr. Ercan Candan, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol,  İlçe Müftüsü Recai Albayrak, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, siyasi parti temsilcileri ile resmi ve sivil kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MADENOĞLU, “PAYLAŞABİLMEK SADECE BİZİM DİNİMİZDE VAR”

Kaymakam Madenoğlı kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada; bayramların insanların birbirine yaklaştığı, kırgınlıkların ve dargınlıkların ortadan kaktığı ve birlik ve beraberliğin doruk noktasına çıktığı önemli günler olduğuna dikkat çekti ve “İşte bugün idrak etmekte olduğumuz ve dört gün boyunca sevinç ve neşe ile kutlayacağımız Kurban Bayramı da bu günlerden birisi. Bugünlerde insanlar arasında eğer kırgınlıklar, dargınlıklar varsa onlar ortadan kalkacaktır. Bizden insan olarak ve Müslüman olarak beklenen budur. Benim burada bulunan ve bulunmayan vatandaşlarımızın bu günleri bir vesile telaki edip kırgınlıkları ve dargınlıkları ortadan kaldıracaklarına olan inancım tamdır. Ayrıca; varlığını olmayanla paylaşabilmek kültürü ve anlayışı sadece bizim dinimizde vardır. O nedenle biz böyle bir kültürün ve dinin mensubu olmakla da haklı bir gurur duyuyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Arakan'daki olaylara değindi....

Madenoğlu, dünyanın birçok bölgesinde özellikle de İslam coğrafyalarında Müslüman kanı akıtıldığını ve bu durumun bayramların buruk bir şekilde kutlanmasına neden olduğunu söyleyerek, “Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ve son günlerde Myanmar ya da Arakan bölgesinde gerçekten üç bin civarında Müslüman şehit edilmiştir. Onların Kurban kesip akıtacakları kurbanlık kanı yerine maalesef kendi kanları akmaktadır. Oralarda bayram bir ölüm, bir işkence, bir zulüm halini almıştır.”dedi.

ÇATUROĞLU, “BAYRAM SEVİNCİNİ BURUK YAŞIYORUZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da konuşmasında Myanmar ve Arakan ile İslam coğrafyalarında Müslümanların yaşadığı sıkıntılar yüzünden bayram sevincinin buruk yaşandığını söyledi ve Kurban Bayramı’nın tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

KIZ YETİŞTİRME YURDU VE HUZUREVİ ZİYARETLERİ

Ereğli protokolü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen resmi bayramlaşma programı sonrasında Kız Yetiştirme Yurdunu ve Huzurevi’ni de ziyaret etti.

Yorum Ekle