SON DAKİKA

Karadeniz Ereğli Belediyesi 3 bin kişiye aşure dağıttı

Karadeniz Belediyesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara Cuma namazı sonrası aşure dağıtıldı. Kalabalık nedeniyle aşure dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. 06 Ekim, 2017 13:55 Güncelleme: 06 Ekim, 2017 13:55 Karadeniz Ereğli Belediyesi 3 bin kişiye aşure dağıttı

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda Muharrem Ayı nedeniyle vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde gerçekleşen törene Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak, bazı belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde gerçekleştirilen aşure dağıtımı etkinliğinde yaptığı konuşmada, Hazreti Hüseyin ve 70 arkadaşının şehit edilişinin yıl dönümünde yas tuttuklarını ifade etti.

Atay, yürekleri yakan bu acının, dünyanın dört yanında mezhebi, ırkı, rengi, coğrafyası ne olursa olsun Müslümanların ortak hüznü ve kederi olduğunu vurgulayarak, Kerbela’nın, haksızlık karşısında direnmenin adı, geleceği inşa eden bir okul olduğunu söyledi.

Atay, “Mezhebi ne olursa olsun herkesin bu mektepten alacağı dersler vardır. Şu iyi bilinmelidir ki, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz. Muhammed Mustafa’nın yoludur. Kerbela, aramızda ayrılığa değil, birlik ve beraberliğe vesile olmalı ve bizi birbirimize sımsıkı kenetlemelidir. Kerbela’nın bizlere yüklediği görev ve sorumluluk, gönül kapılarımızı ardına kadar birbirimize açmaktır. “ dedi.

Aşure dağıtımına geçilmeden önce Belediye Müdürleri İzzettin Aşan ve Metin Avcı tarafından dua yaptırıldı.

Başkanı Vekili Atay ve Başkan Yardımcıları Alpago, Ağlar ve Bulak, kazanlarda hazırlanan aşureleri kâselere doldurarak vatandaşlara ikram etti. Dağıtım sırasında uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, kalabalık nedeniyle izdihama neden olurken, vatandaşlara yaklaşık 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.

 

Yorum Ekle