SON DAKİKA

Kar - Buz - Karanlık

Marmara’nın ardından Batı Karadeniz’i etkisi altına alan soğuk hava dalgası, yoğun kar yağışlarını ve dondurucu soğukları beraberinde getirdi. Yolları açma çalışmaları sürerken, bazı mahallelerde 10-11 saat süren elektrik kesintileri yaşandı. 17 Ocak, 2021 20:52 Güncelleme: 17 Ocak, 2021 20:52 Kar - Buz - Karanlık

Son dört yılın en kuvvetli kar yağışı etkili oldu. Zonguldak ve ilçelerinde, 16 Ocak Cumartesi akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur ve kar gece boyunca aralıklarla devam etti. Sabah saatlerinde tipi ve lapa şeklinde yoğunluğunu artıran kar yağışı, kıyıları da beyaza bürüdü. Karadeniz Ereğli merkezde kar kalınlığı yer yer 7-9 santime ulaşırken, iç ve yüksek mahallelerde 15 ila 35 santim arasında ölçüldü.

Birçok köyde de kar kalınlığının 50-60 santime ulaştığı, bazı yerlerde de 1 metreye yaklaştığı öğrenilirken, yolları açma çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz Ereğli Belediyesi’de, meteorolojiden gelen uyarılar doğrultusunda hazırlıklarının tamamlayarak, karın başlamasıyla birlikte teyakkuza geçti. Şehir içinde gece ve gün boyunca yolları açma ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.

11 SAATLİK KESİNTİ…

Kısıtlama gününde vatandaşlar elektrik kesintisiyle mağdur oldu. Yoğun kar yağışından dolayı 17 Ocak sabah saatlerinde Karadeniz Ereğli’nin birçok mahallesinde elektrikler kesildi. Kesintiler, 10-11 saat sürdü. Enerjisa ekipleri arızaları giderdi ve akşam saatlerinde elektrikler verilmeye başlandı.

Kombi ve elektrik ısıtıcıları ile ısınan vatandaşlar, evlerinde kat kat giyinerek, battaniyeye sarılı şekilde beklediklerini ifade ettiler.

Ayrıca, Açık Öğretim Üniversitesi Online Sınav Dönemi sebebiyle (16-17-18 Ocak) öğrenciler gün içerisinde sınava giremedi.

İlçenin, Sarıkorkmaz, Murtaza, Karga, Bağlık, Kepez, Kavaklık, Elmatepe, Müftü, Uzunmehmet başta olmak üzere birçok mahalle ve sokağında kesintiler yaşandı.

1 METREYİ GEÇTİ…

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Gebe Köyünde kar kalınlığının 1 metreyi aştığı belirtildi. İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki köyün yüksekliği 225 metre. Alınan bilgiye göre, kar yağışının geceden beri durmadığı an itibariyle de tipi şeklinde sürdüğü öğrenildi.

SICAKLIKLAR DAHA DA AZALACAK. İÇ KESİMLER -15

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kar yağışlarının Salı gününe kadar Zonguldak ve ilçelerinde devam edeceği tahmin edilirken, gece sıcaklıklarının kıyılarda, -2 ila -5 derece, iç kesimlerde de –7 ila -15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Salı ve Çarşamba günleri kuvvetli buzlanma olacağı açıklandı. 21 Ocak Perşembe’den itibaren sıcaklıkların hissedilir değerlerde artması bekleniyor. İç kesimlerdeki buzlanmanın bir süre daha devam edeceği tahmin ediliyor. Yeni haftanın ilk günü Zonguldak ve ilçelerinde kıyı kesimlerde gündüz sıcaklıklarının -1 ila 3 derece, iç kesimlerde de -2 ila 1 derece arasında olması, kar yağışlarının aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Yorum Ekle