SON DAKİKA

Kapan, öğrencilere "Gazetecilik" mesleğini anlattı..

Alaplı'da ki, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Alaplı Anadolu Lisesi’nde, “2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi Kariyer Günleri” Projesi gerçekleştirildi. 07 Aralık, 2016 16:07 Güncelleme: 07 Aralık, 2016 16:07 Kapan, öğrencilere "Gazetecilik" mesleğini anlattı..

 

Alaplı'da ki, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Alaplı Anadolu Lisesi’nde, “2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi Kariyer Günleri” Projesi gerçekleştirildi.
Okulun Rehber Öğretmeni Proje Koordinatörü Serap Yılmaz, amaçlarının, yaptığı açıklamada, okullarında eğitim öğretim gören 9-12 sınıf arası öğrencilerin 4 yıllık eğitimleri süresince yapmak istedikleri meslekleri, uzmanından öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Yılmaz, Projenin hazırlanmasında Okul Müdürü Ercan Acar’ın büyük desteğini aldıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Geçtiğimiz yıl atandığım okulumuzda benden önce başlayan etkinliğin devamını getiriyoruz. Geçmişe göre bazı yenilikler kattığımız projemiz ile mümkün oldukça çocukların gelecekte iş bulmalarının daha kolay olduğu, iş bulduklarında daha rahat çalışma ortamı bulabilecekleri meslekleri onlara sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için de işin başında öğrencilere yaptığımız anket sonuçlarına göre eğitim verilecek konuları belirliyoruz. Daha sonra istenilen mesleklerden ulaşabildiğimiz isimlerle görüşüyoruz, Bu sırada, öğrencilerimize de hangi mesleği, hangi seansta dinlemek istediklerini seçtiriyoruz.

HANGİ MESLEK DALLARI
Bu dönem gelen meslek dallarından Kaymakam, Savcı, doktor, hemşire, diş hekimi, eczacı, mimar, iç mimari, anestezi uzmanı, fizyoterapist, avukat, odyolog, tıbbi yöntem uzmanı, Dil alanında İngilizce öğretmenimiz, tercümanımız, aynı zamanda yabancı uyruklu bir İngilizce öğretmenimiz var. Sosyal olarak gazetecimiz Fikri Kapan’ın yanı sıra sözel bilgilerden bir akademisyen getirdik.

BİRİNCİ AĞIZDAN DİNLİYORLAR
Okul genelinde uyguladığımız, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler bu etkinliğe girdiğinde, her seferinde 3 farklı mesleği dinliyorlar. Buna göre bir öğrenci 9. sınıfta başlayıp, 12. sınıfta mezun olduğunda 12 farklı meslekten kişileri dinlemiş ve bu mesleklerin aslında ne işler yaptığını, ne kadar çalıştığını en iyi birinci ağızdan dinleme imkanı buluyor.

Rehber öğretmen olarak her meslekten bilgi veremediğimizi çocuklarımıza söylüyoruz ve seçecekleri mesleği işi yapandan dinlemelerini öneriyoruz. O yüzden ben bu etkinliğin yerinde olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizden de güzel geri dönüşümler alıyoruz."

Yılmaz, etkinliğin gerçekleşmesinde katkılarından dolayı başta Müdür Acar olmak üzere, destek olanlara ve katılımcılara teşekkür ettiğini sözlerin ekledi.

KİMLER KATILDI
İMKB Alaplı Anadolu Lisesi’nde 3 seans olarak düzenlenen, 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi Kariyer Günleri” etkinliğine eğitmen olarak şu isimler katıldı:

Eniscan Karaalp, Ayşegül Ersöz (Tıp), Arzu Erdoğan (Hemşire), Meltem Güney (Diş Hekimliği), Muharrem Yazıcıoğlu (Eczacılık), Mustafa Kumaş (Mimarlık), Sevil Bilgi (İç Mimarlık), Turan Uzun (Hukuk), Yusuf Yılmaz (İnşaat Mühendisliği), Yusuf Ersöz (Makine Mühendisliği), Hikmet Ergun (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), Aliye Güven (Özel eğitim), Esra Nur Üçkol, (Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık), Sedef Yalman (Fizyoterapi), Naciye Pamukçu (Anestezi), Muharrem Gözler (Hukuk), Rafet yılmaz (Veterinerlik), Hanefi Çağ (İngilizce Öğretmenliği ve Tercümanlık), Serdar Kadan (ATT), Oğuz Karadeniz (Sosyal Bilgiler Akademisyenlik), Uğur Deligöz ((Malzeme ve Metalurji Mühendisliği), Viola sarı (İngilizce Öğretmenliği), İşitme ve Koçluk Eğitimi (Ayşegül Savaş Likoğlu), Erkan Tektaş (Polislik), Tuğba Tuğrul (Okul Öncesi), Fatih Usta (Odyoloji), Deniz Karakuş, (Tıbbi Görüntüleme Teknikleri), Muharrem Gözler (Savcılık), Altuğ Çağlar (Kamu Yönetimi), Fikri Kapan (Gazetecilik).

Yorum Ekle