SON DAKİKA

Kanocular 6. Günde Ereğli'ye ulaştılar

İstanbul’dan yola çıkan ve İstanbul'dan teslim aldıkları Türk Bayrağını, 9 Haziran perşembe günü İnebolu Limanı'na ulaştırmayı hedefleyen kanocular, İnebolu Sokağı karşısındaki Kabataş Sahili'nden, dualarla uğurlanan Kanocu Ahmet Ergün ve Keremhan Kara, 6. günde Ereğli’ye ulaştı. 31 Mayıs, 2022 06:04 Güncelleme: 31 Mayıs, 2022 06:04 Kanocular 6. Günde Ereğli'ye ulaştılar

İstanbul’dan yola çıkan ve İstanbul'dan teslim aldıkları Türk Bayrağını, 9 Haziran perşembe günü İnebolu Limanı'na ulaştırmayı hedefleyen kanocular, İnebolu Sokağı karşısındaki Kabataş Sahili'nden, dualarla uğurlanan Kanocu Ahmet Ergün ve Keremhan Kara, 6. günde Ereğli’ye ulaştı.

İstanbul Kabataş sahilinden 25 Mayıs tarihinde teslim aldıkları Türk Bayrağı ile yola çıkan Kanocular Ahmet Ergün ve Keremhan Kara, yolculuklarının 6. Gününde Ereğli’ye ulaştı. Yelken İhtisas Kulübüne gelen Kanocuları Ereğlili vatandaşlar ve Yelken İhtisas Kulübü yöneticileri karşıladı.

Kurtuluş Savaşı'nda teknelerle İstanbul'dan İnebolu Limanı'na cephane taşınmasını canlandırmak için, yolculuğa çıktı. İstanbul'dan teslim aldıkları Türk Bayrağını, 9 Haziran perşembe günü İnebolu Limanı'na ulaştırmayı hedefleyen kanocular, İnebolu Sokağı karşısındaki Kabataş Sahili'nden, dualarla uğurlandıktan sonra 6 gün süren zorlu yolculuğun ardından Ereğli’ye gelen kanocular burada bir gün dinlendikten sonra yeniden yola çıkacaklar.

Yolculuk ile ilgili olarak açıklamada bulunan Keremhan Kara, 9 Haziran tarihinde teslim aldıkları Türk Bayrağını teslim etmek istediklerini söyledi. Kara konuşmasında "Şerife bacılar, Halime çavuşlar sayesinde kağnılarla mühimmatlar taşınmış. Bunun öncesinde bir de deniz rotası var mühimmatların İstanbul'dan İnebolu'ya indirilmesi. İndirilmesinde takalar, kayıklar büyük emek gösterdiler. Bu emeklerine binaen birazcık da hatırlatmak için istiklal yolunun 101. yılı şerefine o zamanki insanları bir nebze anlayabilmek için İstanbul'dan çıkıp İnebolu'ya kadar kürek çekeceğiz." dedi.
Kara, toplam 15 gün sonunda 480 kilometrelik güzergahta kürek çekeceklerini ve ardından 9 Haziran tarihinde kutlanan İnebolu Şeref ve Kahramanlık gününün sabah saatlerinde İnebolu'ya ulaşarak Kastamonu Valisi'ne Türk Bayrağı'nı teslim edeceklerini söyledi.
Yolculuğa başladıkları İstanbul'da boğaz geçişlerinde akıntı ile mücadele ettiklerini de anlatan Kara, "İstanbul boğazının akıntısı meşhur. 5 metrelik kano teknesiyiz. Kanoların akıntıda ilerlemesi oldukça güç. Bu teknelerle boğazı geçmek çok zordur, geçtik. Karadeniz bize yumuşak davrandı, bir fırtınaya yakalandık sadece. Deneyimliyiz, sahile kendimizi güvenli bir şekilde atıyoruz." sözleri ile konuştu.
Yolculuk sırasında atıklarını poşetlediklerini ve uğradıkları alanda çöp konteynırlarını attıklarını ve bundan ötürü de kendilerine karşılamaya gelenlerin teşekkür ettiğini de hatırlatan Kara, "Uğradığımız rotalarda çöpleri yere atmamızdan dolayısıyla teşekkür edenler oldu. Onların iyi niyetinden şüphemiz yok ama insanlarımızın zaten bu görevi. Bu zaten bizim görevimiz. Denizi niye kirletelim? Hepimiz yüzüyoruz, kürek çekiyoruz. Kanolarımızın içerisinde muhafaza edip konakladığımız yerlerde atıyoruz." sözlerine yer verdi.
Başkan Vekili Günay ve Yelken Kulübü Başkanı Çimenoğlu'da sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Ekle