SON DAKİKA

Kameroğlu: Sizlerle helalleşmeye geldim

Ereğli'de hayırsever Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılan Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu ilkokulu açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Kameroğlu, “Burada evim vardı, işim vardı. Buraya ben okul yapmaya geldim. Başka bir şey için gelmedim. Ereğlililerle helalleşmeye geldim.” dedi. 03 Mayıs, 2016 12:28 Güncelleme: 03 Mayıs, 2016 12:28 Kameroğlu: Sizlerle helalleşmeye geldim

Ereğli’nin Bölücek Mahallesi'nde işadamı Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılan Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlkokulu, düzenlenen törenle açıldı. 

Hayırsever Kadir Kameroğlu, “Bundan elli sene önceydi, Çivril’den, doğduğum yeri bırakıp, doyduğum yer olarak tespit ettiğim Karadeniz Ereğlisine geldim. Ereğli halkından çok büyük saygı duydum, sevgi duydum. Kendilerine buradan teşekkürü borç bilirim.” dedi.

Kameroğlu “Burada bulunduğum müddetçe Bölücek halkının mütevazılığı, munisliği, insan sevgisini hayatım boyunca unutamam. Doğduğum yere on tane okul yaptım. Memnunum. Hiç pişman değilim. Buna benzer on tane okulun yapılmasına da sebep oldum. Ereğli’ye de bir vefa borcum vardı. İçimden çıkmıyordu Ereğli halkı. Burada evim vardı, işim vardı. Buraya ben okul yapmaya geldim. Başka bir şey için gelmedim. Ereğlililerle helalleşmeye geldim." dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, açılışta yaptığı konuşmada, Halk ozanı Seyrani’nin “Ben veririm mahabbete akçemi, sen yel çalış, rüzigare ver, mahabbete nasip olmayan malı, hakime, hekime, nara, gara ver’” dizelerinden alıntı yaptı. 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ, OKUL GEZİLDİ
Konuşmaların ardından Kadir Kameroğlu, eşi Nevişet Kameroğlu’na Vali Kaban tarafından plaket ve Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin yaptığı karakalem tablo armağan edildi. Okul ve mahalle halkı aynı zamanda Vali Kaban’a da Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan karakalem tablosunu hediye etti.

Açılışa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, Hayırsever Kadir Kameroğlu’nun çocukları ve yakınları, Milli Eğitim Yetkilileri, Daire Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

OKULDA PATLAMA OLMUŞTU
9 Nisan akşamı Bölücek Kadir Nevişet İlkokulu'nun yan tarafından bulunan kazan dairesindeki kalorifer kazanı büyük bir gürültüyle patlamış, patlama sonrası okulun bir katı lojman olarak kullanılan iki katlı binası, üç sınıf ve etraftaki binalarda hasar oluşmuştu. 15 Nisan tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yapılması planlanan açılış ileri tarihe ertelenmişti.

Yorum Ekle