SON DAKİKA

KALAY: “GÖREVE KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM”

Gazetemizin 3.Sayısın’da Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’la her Meclis Toplantısı’nda kavga boyutuna varacak kadar siyasi mücadele içerisinde yer alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’la bir röpörtaj gerçekleştirdik 04 Aralık, 2013 12:36 Güncelleme: 04 Aralık, 2013 12:36 KALAY: “GÖREVE KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM”

Gazetemizin 3.Sayısın’da Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’la her Meclis Toplantısı’nda kavga boyutuna varacak kadar siyasi mücadele içerisinde yer alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’la bir röpörtaj gerçekleştirdik,Kalay ,Siyasi yaşantısı, kimliği ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu,Kalay, Yerel Seçimlerde Partisi’nden Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı aday adaylığını hedefliyor…Kalay ;ben göreve kendimi hazır hissediyorum diyor…

Sayın Kalay, siyasete ne zaman girmeye karar verdiniz?

14 Ağustos 2001 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan partiyi kurduğu zaman siyasete girmeye karar verdim.

Ak Parti'den girme sebebiniz nedir?

Ak Partiye girme sebebim, Türkiye’de çok uzun yıllar kangrene dönüşen, siyasi çıkmaza giren ve Türkiye’ye büyük zararlar veren siyasi olgunun yeni kurulan Ak Parti ile değişeceğini, halk kitlesinde büyük bir özlem olan güven ve istikrarın yakalanacağına inandığım için, ilk defa Ak Partide 4 Mayıs 2003 tarihinde Ak Parti 1. olağan kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete başladım, 2004 yerel seçimlerinde de Belediye Meclis Üyesi olarak meclis üyesi görevine seçildim bu tarihe kadar bu görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.

Özel yaşantısında Yusuf Kalay kimdir? Neler Yapar?

Yusuf Kalay 48 yaşında evli 2 çocuk babasıdır. Murtaza mahallesi Dış Çeşme Sokakta doğdum, İlköğrenimi Nimet ilköğretim okulunda, orta ve liseyi Ereğli lisesinde bitirdim, yükseköğrenimi Anadolu üniversitesi işletme bölümünde yaptım.

Ticaret hayatıma inşaat sektöründe plan proje ve taahhüt işleri ile sürdürmekteyim.

Ereğli’de yaşamaktan büyük keyif alan birisi olarak Ereğli’mize hizmet etmek, güzel projeler ortaya koyabilmek, Ereğli’yi gençlerimize ve çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir hale getirmek için neler yapılabilir düşüncesiyle dostlarla sohbet edip proje üretebilmek en büyük keyif aldığım konular arasındadır. Boş bulduğum her vakitte çocuklarım ve eşimle bir arada olmayı onlarla vakit geçirmeyi çok severim.

Meclis toplantılarında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile sürekli olarak karşı karşıya geliyorsunuz? Toplantı da yaşadıklarınız özel hayatınızı etkiliyor mu? Yaşanan tartışmada yıprandığınızı düşünüyor musunuz?

Meclis toplantısında Halil Posbıyık’la sürekli karşı karşıya gelmemiz yapıcı muhalefetin bir gereğidir. Bizim Meclisteki görevimiz doğruları destekleyip, Ereğli adına verilebilecek her türlü yanlış kararı engellemek ve düzeltmektir.

Bu direnç, benim özel hayatımı çok etkilemez benim özel hayatım ayrı Siyasi hayatım ayrı Ticari hayatım ayrıdır. Ticari hayatımı etkiliyor mu diye sorarsanız; evet etkiliyor Belediye başkanı ve ekipleri Ticaretten ahlaki ve etik olmayan baskılar yapsalar da biz görevimizi yapmaktan hiçbir zaman çekinmedik çekinmeyeceğiz de

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık zaman zaman hem hukuksuz hem de Ereğli’nin gelecekte zararına olacak kararlar almaya çalışmıştır bazılarını engellemeyi başarmışızdır, bazılarını ise engelleyememişizdir.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın aldığı kararların hukuksuz olduğunu ve bundan dolayı da Ereğli ve halkın zarar göreceğini söylüyorsunuz. Bu söyleminizi açar mısınız?

Bunlardan en önemlileri DLH’ın Huzurevinin karşısında yapmayı planladığı büyük bir Limana Meclis kararıyla engel olunmuş “hayır “denmiştir. Bu karar Ereğli’yi bu süreçte çok büyük bir ticari sıkıntıya sokmuş uzun yıllar liman şehri olan Ereğli’nin liman hizmeti Bartın ve Zonguldak’a kaymıştır.

Erdemirin özelleşme sürecinde lojmanlar bölgesi ve sosyal tesislerin Ereğli’ye kazandırılmasını engellemiştir.

Devlet Demir Yollarından hazineye devredilen araziye hastane yapımını engelleyerek projenin başlamasını 2 yıl geciktirmiştir. Yine aynı bölgede 10 dönümün üzerinde bir araziyi meclis kararıyla askeriyeye devretmiştir. O bölgede yapımını düşündüğümüz büyük bir gençlik merkezi projesi Gülüç’e kaymıştır.

Ereğli tarihinde her zaman pazaryeri olarak Ereğli halkına hizmet veren bölgede imar değişikliğine giderek hem Ereğli halkını hem de pazar esnafını cezalandırmaya kalkmıştır.

Belediye Meclisinde ki birçok kararlarda hukuk dışı hareketleri tarafımızdan idari Mahkemeye verilmiş olup Mahkeme kararları beklenmektedir. Böyle birçok hukuksuz örnekler mevcuttur.

Ak Parti' de başlayan Belediye Başkanlığı Aday adaylığı sürecinde siz aday adaylığını düşünüyor musunuz?

Ak Parti belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde bir terslik olmazsa 30 Ekim Çarşamba günü resmi başvurumu yapacağım, ben 2009 da da Belediye Başkanlığına aday adayı olmuştum. Bu görev bir başka arkadaşımıza nasip olmuştu, bende Belediye Meclisi’nde görevlendirilmiştim bu süreç içinde Belediyecilik anlamında kendimi daha da geliştirerek bu göreve kendimi hazır hissediyorum.

Ak Parti'nin yerel seçimlerde Ereğli' de ki başarısını nasıl görüyorsunuz?

Ak Parti 2014 yerel seçimlerinde Ereğli’yi, Ak Partili Belediyeler saftına katacağına inancım tamdır. Çünkü Ereğli seçmenimiz artık kavgadan, gerginlikten, showdan bıkmış halkımızın düşünce duygu ve fikirlerini hiçe sayan Bir Belediye Başkanı değil, genç, dinamik, Ereğli’mizi yarınlara taşıyacak bir Ak Partili adaya teveccüh edeceği 12 Haziran 2011 milletvekili seçimleri sonucu bize bunu göstermiştir.

Yerel seçimlerde başarı elde edilemezse Parti içerisinde nasıl bir durum ortaya çıkar?

Yerel seçimlerde başarısızlık diye bir düşüncemiz hiçbir zaman olmamıştır. Fakat seçimler iki sonuçludur aksi bir durumda hatalarımızı ve eksiklerimizi tespit edip yolumuza devam ederiz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

Yorum Ekle