SON DAKİKA

Kadir Gecesi iftar programı için yoğun hazırlıklar devam ediyor

Kadir Gecesi iftar programı için yoğun hazırlıklar devam ediyor. 27 Nisan, 2022 11:02 Güncelleme: 27 Nisan, 2022 11:02 Kadir Gecesi iftar programı için yoğun hazırlıklar devam ediyor

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın sosyal medya paylaşımı:

- Kdz. Ereğli Belediyesi’nde Kadir Gecesi iftar programı için yoğun hazırlıklar devam ediyor.
- Kdz. Ereğli Belediyesi’nin sahil bandı ofis yolunda düzenlediği geleneksel Kadir Gecesi programında 15 bin kişi birlikte iftar açacak.
- Alanda iftar için hazırlıklar son aşamada. Belediye Başkanı Halil Posbıyık çalışmaları yakından takip ediyor.
- Belediye, 15 bin kişilik iftar yemeğine ilave olarak 1300 kişilik evlere sıcak yemek dağıtımını da sürdürüyor.
-1000 kişilik yemek, ikame araçla yedekte bekletilecek.
- İftar yemeği için 15 bin kişilik, evlere sıcak yemek için 1300 kişilik olmak üzere toplam 16 bin 300 kişilik yemek hazırlığına günler öncesinden başlandı.
- Çorba, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile belediye arasında oluşturulan protokol çerçevesinde belediye tarafından okula yaptırılıyor.
 - Çorbanın yanı sıra Belediye tarafından hazırlanan, et kavurma, pilav ile hurma, zeytin ve tulumba, köpük tabakların içinde ikram edilecek. Belediye yemekhanesine eleman takviye yapılarak kavurma ve pilav yemekhanede pişiriliyor.
-15 bin ayran, 15 bin su ve ikramlıklar önceden hazırlandı. Tahta paletler, oturma grupları, belediye imkanlarıyla alana transfer edildi. Yemek dağıtımı, belediye personeli aracılığıyla gerçekleştirilecek.
- Çocuklara elma şekeri, pamuk şeker, macun şeker, horoz şeker ikram edilecek. Çeşitli hediyeler dağıtılacak.
#Kadirgecesi


Yorum Ekle