SON DAKİKA

Kadın Platformu’ndan protesto

Kadın Platformu’ndan protesto 10 Temmuz, 2018 17:20 Güncelleme: 10 Temmuz, 2018 17:20 Kadın Platformu’ndan protesto

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu ilçede yaşanan kadına şiddet olayına tepki amacıyla basın açıklaması yaptı. Platform Sözcüsü Av. Mine Yılmaz, “Şiddet görmek kadının tarihsel kaderi değildir, bir kadının daha gözümüzün önünde katledilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Karadeniz Ereğli Kadın Platformu, ilçede yaşanan kadına şiddet olayına tepki amacıyla, Kdz Ereğli adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Av. Mine Yılmaz’ın okuduğu açıklamada, 8 Haziran Günü Ereğli’de bir kadın arkadaşlarının boşanmak istediği eşi tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Uzaklaştırma ve koruma tedbir kararı olmasına rağmen A.Ö arkadaşımız Y.Ö’nün çalıştığı kuruma rahatlıkla gidebilmiştir. Aynı gün A. Ö saat 17.00 gibi kiraladığı araçla adliye önünde Y.Ö’ye öldürme amacıyla kasıtlı olarak arkadan çarpıp kaçmıştır. Acilen hastaneye kaldırılan Y.Ö ciddi şekilde yaralanmıştır. Belinde, kaburgalarında, köprücük kemiklerinde kırıklar, akciğerinde kanama vardır.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan A.Ö, 10 Haziran’da ifade vermeye gitmiş, ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaparak bu açıklamayı kınadık. Saldırgan o gün tutuklanmıştır. Y. Ö isimli arkadaşımızın bugün duruşması vardır.”

“GERÇEK KORUMA İSTİYORUZ”

Av. Yılmaz, Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getirerek şunları söyledi:

“Adaletin sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç kadın ölmeli Kaç kadın işkence görmeli? Kaç kadın tacize, tecavüze uğramalı? Buradan kadınlar olarak bir kez daha haykırıyoruz. Artık yeter. Öldürülmek istemiyoruz. Hükümet bu katliamları durdurmak için daha ne bekliyorP? Kağıt üstünde kalması muhtemel yasalar değil, acil önlemler istiyoruz. Biz kadınların talepleri oldukça açık ve nettir. Öldürülmeden önce ve gerçek koruma istiyoruz.

“KADER DEĞİL”

Tüm toplumsal mücadeleler ile kaderini birleştiren kadın mücadelesinin sonucunda, kadınların katledilmediği günleri kuracaklarına inandıklarını ifade eden Yılmaz, “Şiddet görmek kadının tarihsel kaderi değildir. Bir kadının daha gözümüzün önünde katledilmesine izin vermeyeceğiz. Adaletin yerini bulacağı güne kadar, Kdz. Ereğli Kadın Platformu olarak davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklaması esnasında hazır bulunan platform üyeleri, “Y.Ö yalnız değildir”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” gibi sloganlar attı. Basın açıklamasının ardından, Platform üyeleri Y.Ö’ye saldırı olayında mahkeme sürecini izlemek için Karadeniz Ereğli Adliyesine girdiler.

Yorum Ekle