SON DAKİKA

KAÇMANIN BİR YOLUNU HER ZAMAN BULUYORLAR

Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, okuldan kaçmalarını önlemek için okul idaresinin ağaçlara ve demir parmaklıklara gres yağı sürmesi de durduramadı. Öğrenciler alınan tedbirlere rağmen bir yolunu buluğ okuldan kaçmayı başarıyor. 23 Ekim, 2014 15:40 Güncelleme: 23 Ekim, 2014 15:40 KAÇMANIN BİR YOLUNU HER ZAMAN BULUYORLAR

Ereğli'de eğitim-öğretim faaliyeti gösteren Teknik ve Endüstri Melek Lisesi idaresi öğrencilerin teneffüslerde ve öğle paydoslarında okul bahçesinden çıkışlarını engellemek için bir süre önce aldığı karar ile demir parmaklıkları ve bahçe duvarına yakın noktalardaki ağaçlara gres yağı sürdü. Okul bahçesindeki duvarların kenarlarına güvenlik kamerası koyup, bahçeye de öğretmenleri nöbetçi olarak diken okul idaresinin aldığı tüm önlemler işe yaramadı. Alınan tüm tedbirlere rağmen lise öğrencileri bir yolunu bulup okul bahçesinden dışarı çıkmayı başarıyor. Okul bahçesinden dışarı çıkmaları yasaklanan öğrenciler ise özgürlüklerinin kısıtlandığını iddia etti. Okulun adeta cezaevine dönüştürüldüğünü ileri süren öğrenciler “Burası cezaevi değil okul. Geçen yıl böyle bir şey yoktu. Bu yıl nereden çıktı bu yasak anlamış değiliz. Biz okuldan kaçmayı kafamıza koyduktan sonra her türlü kaçarız. Okuldan kaçarken yakalanırsak ceza alıyoruz. Okulumuzun bazı bölgelerinde demir parmaklıklar ve ağaçlar gres yağı ile yağlandı sırf biz kaçmayalım diye. Biz yasağın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Özellikle öğle saatlerinde bizi serbest bıraksınlar” dedi.

Okul idaresinin öğrencilerin okul bahçesinden dışarı çıkışlarının önlenmesi için demir parmaklıklara ve ağaçlara gres yağı sürmesi ise soruşturma konusu oldu. Ereğli Kaymakamlığı’nın okul idarecileri hakkında ağaçlara ve demir parmaklıklara gres yağı sürdüğü için soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yorum Ekle