SON DAKİKA

İYİ Parti; Alaplı, Çaycuma ve Gökçebey kongreleri yapıldı

İYİ Parti’nin Zonguldak ilçe kongreleri başladı. 3 Şubat 2018 Cumartesi günü Çaycuma ve Gökçebey ilçe kongreleri ile start alan ilçe kongreleri 4 Şubat 2018 Pazar günü Alaplı ilçe kongresi ile devam etti. Çaycuma’da Ahmet Köktürk, Gökçebey’de Satılmış Aydemir ve Alaplı’da Emrullah Erdoğan güven tazeledi. 05 Şubat, 2018 12:52 Güncelleme: 05 Şubat, 2018 12:52 İYİ Parti; Alaplı, Çaycuma ve Gökçebey kongreleri yapıldı

İYİ Parti’nin Zonguldak ilçe kongreleri başladı. 3 Şubat 2018 Cumartesi günü Çaycuma ve Gökçebey ilçe kongreleri ile start alan ilçe kongreleri 4 Şubat 2018 Pazar günü Alaplı ilçe kongresi ile devam etti. Çaycuma’da Ahmet Köktürk, Gökçebey’de Satılmış Aydemir ve Alaplı’da Emrullah Erdoğan güven tazeledi. 

KÖKTÜRK: ÇAYCUMA İYİ OLACAK 

İYİ Parti Çaycuma ilçe kongresi belediye düğün salonunda yapıldı. İlçe kongresine İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Devlet eski Bakanı Aydın Tümen, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çelikoğlu, İşçi Emeklileri Derneği Çaycuma Şube Başkanı Necmettin İyidoğan, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, İYİ Parti ilçe başkanlarının katıldığı kongreye CHP Kurultayı nedeniyle Belediye başkanı ve CHP İlçe başkan mazeret bildirerek katılamadılar. İYİ Parti Çaycuma ilçe kongresinde açılış konuşması yapan ilçe başkan Ahmet Köktürk, kısa zaman dilimi içerisinde ilçede teşkilatlanmayı tamamladıklarını belirtti. Başkan Köktürk, “Çaycuma’da İYİ Parti olarak çok çalışacağız. Çaycuma iyi olacak. İYİ Parti’nin ilçede birinci parti olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.” Dedi. 

Çaycuma ilçe kongresinde partililere seslenen İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Devler eski Bakanı Aydın Tümen ülkenin içerisinde bulunduğu temel sorunlar hakkında düşüncelerini ve İYİ Parti’nin kuruluş nedenlerini anlattı. Devlet eski Bakanı Aydın Tümen, ülkenin önünde 3 seçim olduğunu ve bu seçimlere İYİ Partililerin çok iyi hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. 

BAYRAKTAR: BİZLER ATATÜRK’E BAĞLIYIZ 

İYİ Parti Ragıp Bayraktar’da konuşmasında, “Bizler Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı kalacağız. İktidarımızda seçimle gelen seçimle gidecektir. Bu halk bugünkü iktidarı da seçimle gönderecektir. Türkiye’de huzur ortamının yeniden oluşmasını istiyorsak önce siyaset dilimiz iyi olacak. Birbirimize bakışımız iyi olacak. Kutuplaşmayacağız, kucaklaşacağız. Sayın genel başkanımızın da söylediği gibi; İYİ Parti cesurlar hareketidir, kadınlar hareketidir, gençler hareketidir. İYİ Parti her yaştan insanları kucaklayan iyi insanlar hareketidir. İçimizde geçmişte farklı siyasi partilerde görev yapan arkadaşlarımız olabilir ama artık hepimiz İYİ Partiliyiz. Çünkü iyi olmak zorundayız. Birlikte İYİ olacağız! Birlikte başaracağız!” ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan, yapılan seçimlerde mevcut ilçe başkanı Ahmet Köktürk başkanlığındaki liste yeni dönem için delegelerden güven aldı.      

GÖKÇEBEY’DE SATILMIŞ AYDEMİR DE GÜVEN TAZELEDİ 

İYİ Parti Gökçebey ilçe kongresinde mevcut başkan Satılmış Aydemir ve ekibi tek liste ile seçime girdi. İlçe kongresine İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Devlet eski Bakanı Aydın Tümen ve ilçe başkanları katıldı. CHP Kurultayı nedeniyle Belediye başkanı ve CHP İlçe başkan mazeret bildirerek katılmadı. 

ALAPLI’DA KADINLAR KONGREYE DAMGA VURDU 

İYİ Parti Alaplı ilçe kongresi Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleşti. Devlet eski Bakanlarından İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Aydın Tümen, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı 19-20-21. Dönem milletvekili Mukadder Başeğmez, Alaplı ilçesi eski belediye başkanı Mehmet Sözer, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Dr. Cengiz Taner, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, İYİ Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fatma Gülay, İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Asım Tazegül, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, DSP Alaplı ilçe başkanı İrfan Türkyılmaz, Saadet Parti Alaplı ilçe yönetim kurulu üyeleri, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, İYİ Parti'nin çevre ilçe İlçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Alaplı ilçe kongresine kadınların büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

ERDOĞAN: İYİ PARTİ’NİN GÜNEŞİ ALAPLI’DAN DA DOĞDU

Kongrede açılış konuşmasını ilçe başkanı Emrullah Erdoğan yaptı. Başkan Erdoğan İYİ Parti’nin güneşinin Alaplı'dan da doğduğunu belirterek, "bu güneş hepimizi saracak, ısıtacak ve gelecekte bizleri mutluluk, huzur ve barış içinde ülkemizde yaşamımızı sağlayacaktır. İYİ Parti, bizleri refah içinde çoğulcu parlamenter sistemle yönetmek; halkımıza huzur, güven ve barışı getirmek için kurulmuştur.

İYİ Parti olarak öncelikle 5 temel hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bir; milli birlik ve kardeşlik. İki; kuvvetler ayrılığı ve parlamenter sisteme dönüş. Üç; sürdürülebilir rekabetçi üretime dayalı ekonomik büyüme. Dört; parti devletinden milletin devletine dönüş. Beş; sonuç alan etkin bir dış politika. Özetle ayrımcılığın ve ötekileştirmenin olmadığı bir toplum isteyen herkesi; adil seçim, adil yönetim, adil yargı isteyen herkesi; parti devleti değil hukuk devleti isteyen herkesi; ekonomik kalkınma ve adil bölüşüm isteyen herkesi İYİ Parti'ye davet ediyoruz. 2019 seçimleri ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Başkanlık sisteminin sakıncalarını ortadan kaldırıp yenide parlamenter sisteme geçebilmek için İYİ Parti en iyi fırsattır. Devlet bütünlüğümüze ve hain emelleri için ordumuza karşı hareket eden terör örgütleri ve dış güçlere karşı Afrin'de ve sınır boylarında canını siper eden, mücadele eden Mehmetçiğimize Allah'tan güç, kuvvet ve üstün başarı dilemekteyiz. Bir an önce başarı ile dönmelerini arzu ediyoruz. Bu uğurda canını veda eden kınalı kuzularımıza, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. İyi olalım, bir olalım, Türkiye olalım. Kongremizin Alaplı'ya, Zonguldak'a ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." Dedi. 

DEVLET ESKİ BAKANI AYDIN TÜMEN NELER SÖYLEDİ?

İYİ Parti Alaplı ilçesinde konuşan Devlet eski Bakanı ve partinin Kurucular Kurulu Üyesi Aydın Tümen, "15 senedir siyasette gerginlikler arttı. Ötekileştirme ayrıştırma süreci yaşıyoruz. Bu şekilde yönetim olmaz. Öncelikle huzuru sağlamak lazım. İYİ Parti bu ihtiyaçtan ortaya çıktı. Hedefimiz en az yüzde 50'yi bularak iktidar olmaktır. Biz Türkiye'yi yeniden huzura kavuşturmak istiyoruz. Bu kötü süreci 2019'da bitirmek üzere yola çıktık.

İYİ Parti iktidarı ile beraber kalkınmayı köylüden başlatarak, tarım ve sanayiyi de devreye sokarak artık devletin de yatırım yapacağı bir sistemin bir an önce oluşturulması lazım. Devleti ekonomiden çekiyoruz düşüncesi ile bizi dünyaya Pazar yaptılar, sömürgeleştirdiler ve geleceğimizi de ipotek altına aldılar.

Geleceğimizi karartıyoruz. Bir an önce kendi içimizdeki ayrılığı gayrılığı bırakalım, şucu buculuğu bırakalım ve kenetlenelim. Artık daha büyük şeyleri düşünmek hedeflemek zorundayız. Çocuğumuzun, ülkemizin geleceğini kurtarmak için el birliği ile kol kola yürümemiz lazım. Başka şansımız yok, 2019 son." Dedi. 

BAŞEĞMEZ: DOSTA DOST, DÜŞMANA YAMAN OLMAK LAZIM

İYİParti Kurucular Kurulu Üyesi, 19-20-21’nci dönem milletvekili Genel Başkan Danışmanı Mukadder Başeğmez de konuşmasında;"iyi sistem kurmak, iyi yönetilmek mecburiyetimiz var" dedi. Sık sık barış vurgusu yapan ve Türkiye'nin stres altında olduğunu söyleyen Başeğmez, "gergin bir siyaset ver. Bizim anlayışımızda tüm fertler değerlidir, hepsine kucak açacağız, bilime akla uygun bir yönetim şekli oluşturacağız. Dosta dost, düşmana yaman olmak lazım... " Şeklinde konuştu. Başeğmez sözlerini "kendin için istemediğini başkası için de isteme; kendin için istediğini başkası için de iste. İyi Parti ile Türkiye gülümseyecek" sözleri ile bitirdi.

BAYRAKTAR, ALAPLI’YA HİZMET EDENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

İYİ Parti Zonguldak il başkanı Ragıp Bayraktar da konuşmasında, Alaplı’ya emeği geçen ve bugün aramızda olmayan eski belediye başkanlarına, eski politikacılara, Alaplı’nın ilçe olmasında önemli pay sahibi olanlara isimlerini vererek teşekkür edince salondan alkışlarla destek aldı. İl Başkanı Ragıp Bayraktar konuşmasında özetle şunları söyledi; 

“Bugün burada tarihe tanıklık edeceğiz. Partimiz 25 Ekim 2017 tarihinde Sayın Meral Akşener başkanlığında kuruldu. Bugün Partimizin 1. Olağan İlçe Kongresini gerçekleştireceğiz.

İYİ Parti, Beşyıldızlı otellerin lüks salonlarında kurulmadı. Dış güçlerin sağladığı kaynaklarla da kurulmadı. İYİ Parti’yi ülkemizde aydınlık günleri görmek isteyenler kurdu. Türk milleti kurdu. Sizler kurdunuz. Hepimiz kurduk...

İYİ Parti’nin ruhu Kuvayi Milliye ruhudur… Kuvayi milliye ruhu varken başka ruha gerek yoktur.

İYİ Parti Türk milletinin son çıkış yoludur. Türk demokrasisinin tek reçetesidir. Parlamenter Demokratik sistemin tek güvencesidir.

İYİ Parti Türkiye’nin uluslararası arenada itibarını yeniden kazandıracaktır.

İYİ Parti asla aldanmayacak, asla aldatılmayacak ve asla aldatmayacaktır.

Bizler Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı kalacağız. İktidarımızda seçimle gelen seçimle gidecektir. Bu halk bugünkü iktidarı da seçimle gönderecektir. Türkiye’de huzur ortamının yeniden oluşmasını istiyorsak önce siyaset dilimiz iyi olacak. Birbirimize bakışımız iyi olacak. Kutuplaşmayacağız, kucaklaşacağız.

Sayın genel başkanımızın da söylediği gibi; İYİ Parti cesurlar hareketidir, kadınlar hareketidir, gençler hareketidir. İYİ Parti her yaştan insanları kucaklayan iyi insanlar hareketidir. İçimizde geçmişte farklı siyasi partilerde görev yapan arkadaşlarımız olabilir ama artık hepimiz İYİ Partiliyiz. Çünkü iyi olmak zorundayız.

Birlikte İYİ olacağız! Birlikte başaracağız!

Çaycuma’nın, Devrek’in, Gökçebey’in, Kozlu’nun, Kilimli’nin, Alaplı’nın, Ereğli’nin, Zonguldak’ın… Türkiye’nin İYİ partiye ihtiyacı var.

Dün ÇAYCUMA ve GÖKÇEBEY ilçe kongrelerimizi yaptık.

Çaycuma ve Gökçebey’den sizlere selamlar getirdim.

Bugün Alaplı’dayız, Alaplı ilçe kongremizi yapıyoruz….

Bizim gönlümüzde Alaplı’nın yeri çok başka….

Alaplı’nın Zonguldak siyasetinde yeri çok başka….

Biz Alaplı’yı çok seviyoruz. Köyleri ile seviyoruz… 

Mollabey, Yedigelli, Kasımlı, Çatak, Aydınyayla ve Gümeli beldesi ile seviyoruz.

Alaplı’nın köylerinde Kayı Boyu’nun ve Oğuzların gelenek ve göreneklerinin yaşatıldığını biliyoruz.

Alaplı’nın 1966 yılında belediye teşkilatına kavuşturulmasında büyük payı ve emeği olan ilk belediye başkanımız değerli hizmet adamı merhum EYÜP YAMAN’ı huzurlarınızda rahmetle anmak istiyorum.

Alaplı’nın ikinci belediye başkanı merhum FAHRETTİN YAZGAN’ı rahmetle anmak istiyorum.

Alaplı’nın Alaplı olmasında büyük pay sahibi Alaplı eski belediye başkanı merhum AHMET ZEKİ ATALAY’ı huzurlarınızda rahmetle anmak istiyorum….

Alaplı’ya hizmet eden belediye başkanlarımızdan bugün hayatta olanlara Allah’tan sağlık ve mutluluk içinde uzun ömürler diliyorum.

1987 yılında Alaplı’nın ilçe olmasında büyük pay sahibi olan; dönemin belediye başkanı Sayın SEDAT ATALAY başta olmak üzere, Alaplılı İl Genel Meclisi üyesi ŞEREF TÜRKOĞLU, Anavatan Partisi Ereğli ilçe yönetim kurulu üyesi ve bizim şu andaki Alaplı ilçe başkanımız Sayın EMRULLAH ERDOĞAN’ın babası merhum İRFAN ERDOĞAN, dönemin Ulaştırma Bakanı merhum Dr. VEYSEL ATASOY, TBMM Başkanı Doçent Dr. MUSTAFA KALEMLİ’yi ve emeği geçen diğer yetkilileri asla unutmayacağız.

Ben sözlerimi tamamlarken, İYİ PARTİ Alaplı ilçe kongremizin güzel Alaplı’mıza, Zonguldak’ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Seçilecek olan arkadaşlarımıza da görevlerinde başarılar diliyorum. “

 

Yorum Ekle