SON DAKİKA

İTFAİYENİN DİKKATİ FACİA'YI ÖNLEDİ

Ereğli'de 3 katlı binanın çatı katında çıkan yangın faciaya dönmeden itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Tamir yapılan çatıda bulunan 2 adet ev tüpünün itfaiye erlerinin erken fark etmesi facianın eşiğinden dönülmesine neden oldu. Mahalle halkı ise itfaiyenin müdahalesini korku dolu gözlerle seyretti. 17 Eylül, 2014 07:19 Güncelleme: 17 Eylül, 2014 07:19 İTFAİYENİN DİKKATİ FACİA'YI ÖNLEDİ

Olay Ereğli' ye bağlı Orhanlar mahallesi Huzur Sokakta Numara 15 de 1858 yılında yapılan binada meydana geldi. Alınan bilgilere göre 3 katlı olan ve tadilat nedeniyle boş olan binada, çatı katında yangın başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri zaman geçirmeden itfaiye aracı ile yangına müdahale etti. Alevlerin yükseldiği çatıdaki yangın yaklaşık 20 dakika içerisinde kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Soğutma çalışmalarının ardından inceleme yapan itfaiye ekipleri çatıda yangının ortasında kalan ev tüplerini merdiven ile indirdi.

TÜPLERİN ERKEN FARK EDİLMESİ FACİAYI ÖNLEDİ

Çıkan yangınla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürü Muhammet Ali Ateş, yangının ısınan ve içten içe yanan şıngıldan çıktığını söyledi. Çatı tamir eden ustaların çalışmalarını tamamladıktan kısa süre sonra yangının çıktığını ve yangın sırasında tüpleri erken fark eden itfaiye erlerinin dikkatinin faciayı önlediğini kaydeden Ateş "3 katlı binada çatı yapımında kullanılan şalama ve pürmüz ile birlikte şıngılı tutuşturması ile birlikte yangın başlıyor. İhbar üzerine olay yerine geldik. Söndürülmeden ateşle şıngılın tutuşması sonucu yaklaşık 16 metrekarelik alan yanarak zarar görmüştür. Çevreye herhangi bir sirayet yok Can kaybı ve yaralanma yok. Gerçekten tüplerin patlamaması büyük bir şans. O ateşin içerisinde kalıp renk değiştirdiğini gördük. Tüpler patlamış olsaydı gerçekten facia olurdu. Tüp parçaları şarapnel gibi çevreye dağılırdı. Çevredeki insan ve evlere zarar verebilirdi. Arkadaşlarımız zaten ilk önce tüpleri görerek soğutma çalışması yapmışlar. Köpük kullanmışlar. Böylece büyük bir faciayı önlemiş olduk" dedi.

İtfaiye ekipleri ve polisler gerekli tutanakları hazırladıktan sonra olay yerinden ayrılırken, yangın sırasında büyük korku yaşayan vatandaşlarda evlerinin yolunu tuttu.

Yorum Ekle