SON DAKİKA

İtfaiye Teşkilatı, 308 Yaşında

İtfaiye Teşkilatı, 308 Yaşında 26 Eylül, 2022 14:01 Güncelleme: 26 Eylül, 2022 14:01 İtfaiye Teşkilatı, 308 Yaşında

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, teşkilatın kuruluşunun 308’inci yılını ve İtfaiye Haftası’nı kutladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye ekiplerini ve gönüllü itfaiyecileri tebrik etti. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 450 gönüllü itfaiyeci sayısına ulaştıklarını belirterek, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en donanımlı İtfaiye Teşkilatı olduklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası’nda İtfaiye Teşkilatı’nın 308’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, itfaiye mensupları, gönüllü itfaiyeciler ve diğer kurumlardan gelen temsilciler katıldı. Belediye kreşinin minikleri de itfaiyeci kıyafetleriyle törene renk kattılar.

ATEŞ: BATI KARADENİZ BÖLGESİNİN EN DONANIMLI İTFAİYESİYİZ

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yaptığı konuşmada İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş sürecinden bahsetti. 25 Eylül 1923 yılından itibaren İtfaiye Teşkilatı’nın belediyelere devredildiğini belirten Ateş, Başkan Halil Posbıyık’ın katkılarıyla Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi’nin Batı Karadeniz bölgesinin en donanımlı itfaiyesi haline geldiğini söyledi.

Ateş, şunları söyledi:

“İtfaiye hizmetinin etkin ve kaliteli sunulabilmesi, nitelikli insan gücüne olduğu kadar modern teknolojinin gerektirdiği eğitim, araç, gereç ve malzemenin varlığına bağlıdır. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’ın destekleri ile teknik donanım ve ekipman konusunda kendini sürekli geliştirmeye devam eden Batı Karadeniz Bölgesi’nin en donanımlı İtfaiye Müdürlüğü olmanın onurunu yaşıyoruz.

Teşkilatımız; 13 itfaiye aracı, üç noktada itfaiye istasyon binaları, su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri, 3 adet deniz botu, 1 adet jetski, arama kurtarma köpeği ve 63 personeli ile 31 mahalle, 3 belde, 93 köy, 80 kilometrelik kıyı şeridi olan yaklaşık 200.000 nüfuslu bölgemize resmi tatil günleri dâhil olmak üzere 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

Bölge hizmetlerimizin yanısıra; son dönemlerde yaşanan, Antalya Manavgat Orman Yangınları, Elazığ depreminde depremzedelerin barınma çadırının kurulumu ve enkazda arama çalışmaları, Kastamonu Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 7 gün boyunca selde kaybolan vatandaşlarımızın arama çalışması ve su baskını olan binalara da motopomp ile su tahliye işlemi gerçekleştirerek, İçişleri Bakanlığımız tarafından Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığımıza teşekkür belgesi almasının gururunu yaşadık.

2022 Afet Tatbikat Yılı faaliyetleri çerçevesinde Afet ve acil durumlara ilişkin süreçlerin etkin yönetimi için gerekli çalışmaları yürütmek amacıyla, Eylül-Ekim aylarında 15 İtfaiye personelimizin Kentsel Arama ve Kurtarma Eğitimleri almalarını sağlayarak, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağladık.

-450 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ VAR-

2010 yılında başlattığımız Gönüllü İtfaiyecilik Projesiyle bu güne kadar 450 kursiyerimize sertifika alamaya hak kazandırdık.

Türkiye’de Gönüllü İtfaiyecilik projesini en etkili ve verimli kullanan tek ilçe olarak bugün, eğitimlerini tamamlayıp yaptığımız sınav sonucu başarılı olan 37 kursiyerimiz gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazanmıştır. Az sonra kendilerine sertifika ve kimlik kartlarını teslim edeceğiz. Sizlerin huzurunda Gönüllü itfaiyecilerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İtfaiyeciliğin hayat kurtarmanın önemini bilerek geldiler, bizlere zaman ayırdılar ve bugünde ekibimize katılacaklar. Kimlik kartlarını doğal afetsiz ve yangınsız günlerde kullanmalarını dilerim. Hayırlı uğurlu olsun.

Son zamanlarda yaşanan işyeri, orman yangınları ve trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve görevleri başında şehit olan tüm İtfaiye Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Görevini yaparken kendi hayatlarını feda etmekten çekinmeyen meslektaşlarımın bu anlamlı haftasını kutluyor, yangınsız, kazasız ve afetsiz günler diliyorum.“

BAŞKAN POSBIYIK, GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİ KUTLADI

Törende, 13. Dönem Gönüllü İtfaiyeci Kursu’nda eğitim görüp sertifika almaya hak kazanan 37 kursiyere kimlik ve belgelerini verildi.

Başkan Posbıyık, kendisini makamda ziyarete gelen İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile gönüllü itfaiyecileri bir kez daha kutlayarak, “Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiyesi bölgede parmakla gösterilen bir merkez haline geldi. İtfaiye yönetiminin ve ekiplerimizin başarılı çalışmalarıyla gönüllülük esasın temellerini iyi attık. Çok değerli arkadaşlarımız Gönüllü İtfaiyeci olarak aramıza katılıyor, son derece mutlu oluyorum. İşinde başarılı, bir şeye ihtiyacı olmayan ama topluma hizmet etmek için gönüllü itfaiyeciliği seçen arkadaşlarımıza hayranlık duyuyorum. Ekibimizi kutluyorum, başarılarınız daim olsun” dedi.

MİNİK İTFAİYECİLER PARKURU RENK KATTI

Kutlama etkinlikleri kapsamında İnönü Parkı’nda Minik İtfaiyeciler için yangın söndürme, arama ve kurtarma parkuru kuruldu. Minik İtfaiyecilerin parkur performansı ilgiyle izlendi, renkli görüntüler oluştu.

Etkinliği ilçedeki okulların Sivil Savunma Kolu öğrencileri de takip etti. Başkan Posbıyık ekibiyle birlikte İtfaiye’nin Türkiye genelindeki afetlere müdahalesi sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı resim sergisini gezdi ve ardından itfaiye erleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş daha sonra itfaiye personeli ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Yorum Ekle