SON DAKİKA

İsmet Aktaş’ın Adı Sokağa Verildi

İsmet Aktaş’ın Adı Sokağa Verildi 13 Nisan, 2022 15:06 Güncelleme: 13 Nisan, 2022 15:06 İsmet Aktaş’ın Adı Sokağa Verildi

Kdz. Ereğli’de, yakalandığı Koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden kentin köklü ailelerinden İsmet Aktaş’ın adı, Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi tarafından vefatının 1. yılında yaşadığı sokağa verildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, aile yakınları ve sevenleri ile birlikte İsmet Aktaş Sokağı’nın açılışını yaptı.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi kararı gereği, Koronavirüsten hayatını kaybeden İsmet Aktaş’ın adı, Sarıkokmaz Aktaş’ta yaşadığı sokağa verildi.

Karadeniz Ereğli’de uzun yıllar esnaflık yapan, Ereğli Belediyespor eski yöneticilerinden, Saliha Aktaş Yorulmazer ile Belgin Aktaş Küllü’nün babası, iş insanı Tufan Küllü ile Avukat Ercüment Yorulmazer’in kayınpederi İsmet Aktaş’ın ismi, Belediye Meclisi’nde CHP ve AK Parti grubunun oy birliğiyle yaşadığı bölgedeki bir sokağa verildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, vefatının birinci yılında aile yakınları ve sevenleri ile birlikte İsmet Aktaş Sokağı’nın açılışını yaptı.

Aktaş’ın Ereğli sevdalısı olduğunu söyleyen Başkan Posbıyık, “Kendisini çocukluğundan itibaren tanıyorum. Ereğli sevdalısı bir arkadaşımızdı. Koronavirüs bir çok sevdiğimiz gibi İsmet Aktaş’ı da aramızdan aldı. Onun ismini burada yaşatmak istiyoruz. Mecliste karara destek veren CHP ve AK Parti meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Posbıyık daha sonra aile yakınlarıyla İsmet Aktaş Sokağı tabelasının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle