SON DAKİKA

İŞÇİLER ALACAKLARI İÇİN ÇATIYA ÇIKTI

Ereğli'de, Devlet tarafından yaptırılan ve yapımı aşaması adeta kör düğüme dönen Fen Lisesi okul inşaatında yine intihar girişimi yaşandı. Çatıya çıkan 3 işçi, alacaklarının verilmesini isteyerek eylem başlattı. 16 Temmuz, 2014 12:34 Güncelleme: 16 Temmuz, 2014 12:34 İŞÇİLER ALACAKLARI İÇİN ÇATIYA ÇIKTI

Yapılan ihbar üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, intihar girişiminin yaşandığı Kırmaca Mahallesi’ndeki yapımı duran Fen Lisesi inşaatına yönlendirildi.
5 katlı binanın çatısına çıkan 3 taşeron işçisinin aşağıya atlaması ihtimaline karşı, içi hava ile doldurulmuş branda çekildi. Polis, çevre güvenliği alırken, sağlık ekipleri, her duruma karşı hazır bekletildi.
Yaklaşık 7 aydır alacaklı olduğunu öne süren taşeron firma sahibi Faruk Güneş, kendisine verilen sözlerin tutulmasını istedi. Gazetecilere açıklama yapan Güneş, alacağı olmasına karşın eve götürecek ekmek parası dahi olmadığını öne sürerek şöyle konuştu:
“Bu ülkede, bu şekilde insanlara sahip çıkılmıyorsa lanet olsun büyüklerimize. Vali’nin kapısına da gittik, kaymakam beyin kapısına da gittik. Bu işte yolsuzluk var diyoruz, usulsüzlük var, işçinin hakkı üzerinden yapılan siyaset var diyoruz; kimse ne hakkımıza nede bize gelip de sahip çıkmıyor. Yemin ederim, eve götürecek ekmek paramız yok. Eşim kanser. Sigorta primlerimi ödeyemediğimden dolayı, eşimi hiçbir hastanede tedavi ettiremiyorum. Burayı iktidar partisi, Ak Parti yapıyor. Eğer burayı Ak Parti yapıyorsa, başbakanımıza sesleniyoruz. Bir Allah’tan sonra başbakan kaldı artık. Bizim 500 bin Lira alacağımız var buradan. Biz bunu alamazsak, çoluğumuz, çocuğumuz hırsız olur, yankesici olur. Kim bilir evlatlarımızın sonu nereye gidecek.”
Müteahhit firma ile bir araya gelip orta yol bulunmasını isteyen Güneş, “Kim beni bu hale soktuysa, gelsin bu halden çıkartsın. Bu memleketin başı, mülki amiri kimse mecburdur bu müteahhit ve işçiyi bir araya getirecek. Bu insanlar mağdursa, bu işin ortasını bulacak” diye konuştu.
Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın yanlarına gelmesini bekleyen işçilerin eylemi sürüyor.
Diğer yandan, Fen Lisesi İnşaatında çalışan işçilerin bu üçüncü çatıya çıkma eylemi olarak kayıtlara geçti. Taşeron firma sahibi Faruk Güneş’de, daha önce 6 arkadaşı ile birlikte çatıya çıkarak eylem yapmıştı. Önceki öylemler de, Zonguldak Valisi Ekrem Aylanç, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, okul inşaatına gelerek işçileri eylemlerinden vaz geçirtmişti.

Yorum Ekle