SON DAKİKA

Irmağa düşen danayı, İtfaiye kurtardı

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiyesi, ırmak kenarına düşen bir danayı, sedye ile kurtardı. 19 Şubat, 2018 16:01 Güncelleme: 19 Şubat, 2018 16:01 Irmağa düşen danayı, İtfaiye kurtardı

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiyesi, ırmak kenarına düşen bir danayı, sedye ile kurtardı.

Olay Kepez Mahallesi Dağ Evleri mevkii Yaraşlı Barajı yakınlarında meydana geldi. Orhan Duru’ya ait dana otlamaya çıktıktan kısa süre sonra kayalıkların arasında mahsur kaldı. Duru ve köylüler kendi imkânları ile danayı kurtarmak istese de bunda başarılı olamadı.

Bir gün sonra Muhtar Baki Karaaslan ile görüşen Orhan Duru önce AFAD’dan danayı kurtarmak için helikopter istedi. AFAD, bu konularda çok tecrübeli olan Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye ekiplerinin bu kurtarma operasyonunu yapabileceğini belirterek, itfaiye ile irtibata geçti.

Olay yerine gelen itfaiye ve zabıta ekipleri, ilk olarak danayı düştüğü kayalıkların arsından çıkardı. Yürütmeye çalışılan dananın yürüyemeyeceği anlaşılınca itfaiye tarafından sedye getirildi. Sedyeye alınan dana, patika yoldan taşınarak, zabıtaya ait 4X4 araca alındı.

Dağ yolundan pikap ile taşınan dana ahırına getirilerek burada Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince tedavi edildi.

Duru, hayvanını kurtardıkları için Kdz. Ereğli Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Belediye itfaiye, zabıta ve veteriner işleri müdürlüğü ekipleri çalışmanın ve tedavinin sona ermesinin ardından mahalleden ayrıldı.

Yorum Ekle