SON DAKİKA

İnternet Gazetecileri Kdz Ereğli'de Cemiyetleşti

İnternet Gazetecileri Kdz Ereğli'de Cemiyetleşti 22 Nisan, 2021 17:20 Güncelleme: 22 Nisan, 2021 17:20 İnternet Gazetecileri Kdz Ereğli'de Cemiyetleşti

İnternet Gazeteciler Federasyonuna bağlı Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti Kdz Ereğli'de kuruldu.

Tüm dünyada dijital yayıncılığın önem kazandığı bir dönemde İnternet Gazeteciler Federasyonuna bağlı olarak Batı Karadeniz bölgesinde faaliyet gösterecek ve merkezi Kdz Ereğli olan Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti kuruldu.

Bölgenin deneyimli gazetecilerinin bir araya gelerek kuruluşunu tamamladığı Cemiyetin Kurucu Başkanlığını Yeni Ufuk Gazetesi G. Yayın Yönetmeni Sina Çıladır, Kurucu Yönetim Kurulu Üyelerini ise Hasan Sarıalp (Medya Ereyli), Mustafa Keleş (Can Haberim), Engin Pınar (Hareket Medya), Seyhan Dikay (S Rota Haber), Muharrem Yokarıbaş (Gazete Türk), Kaan Kocaman (Gerçek Ereğli) ve Sevil Karaarslan'ın (Çilek 67) oluşturduğu bildirildi.

Konu ile ilgili Cemiyet'ten yapılan ilk yazılı açıklama şu şekilde;

Tüm dünya da dijital devrimin durdurulamaz yükselişi karşısında , konvansiyonel basının işlevini yitirmeye başlaması ile Sivil Toplum Kuruluşlarının da evrimleşmesi kaçınılmaz olmuştur.

Bu bağlamda özellikle internet medyası konusunda Türkiye'de lider konumda olan bölgemizde 'Fikir İşçileri'nin cemiyetleşmesi zaruriyeti doğmuştur.

Bilindiği üzere, ülkemiz henüz 'Dijital Dünya'ya ayak uyduramamıştır. Fakat bu konuda çalışmalar hızla devam etmektedir. Şimdilik taslak halinde olan Dijital Medya Yasa Tasarısı ile İnternet Gazetecileri'nin mağduriyeti giderileceğine inancımız tamdır.

Uzun istişareler sonunda Zonguldak'ta yayın hayatını sürdüren İnternet Medya çalışanları ile birlikte Cemiyetleşme kararı alınmış ve Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti (BATİYAC) resmen kurulmuştur.

Cemiyetimiz, Batı Karadeniz'i kapsayan geniş bir yelpazede faaliyet gösterecektir. Cemiyetimizin amacı ise; Gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet alanlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları ve çalıştıranları bir araya toplamak, mesleki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek, meslek ilkelerini savunmak, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği ulusal, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmesini sağlamak, gazetecilik mesleğinin özel amaç ve çıkarlara alet edilmesini engellemektir.

BATİYAC ile 'Temiz Cemiyet' kavramı bölgede kısa zamanda etkisini hissettirecek ve gazeteciler için yapacağı projeler ile mesleki dezenformasyonu engelleyecektir.

Bu konu BATİYAC'ın kırmızı çizgisidir.

İnternet Gazeteciler Federasyonu'nun Batı Karadeniz temsilcisi olan BATİYAC'ın kurucu Başkanı Yeni Ufuk Gazetesi G. Yayın Yönetmeni Sina Çıladır, Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri ise Hasan Sarıalp (Medya Ereyli), Mustafa Keleş (Can Haberim), Engin Pınar (Hareket Medya), Seyhan Dikay (S Rota Haber), Muharrem Yokarıbaş (Gazete Türk), Kaan Kocaman (Gerçek Ereğli) ve Sevil Karaarslan'dır (Çilek 67)

Bu kapsamda bölgemizde faaliyet gösteren tüm 'Fikir İşçilerini' cemiyetimiz altında birleşmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum Ekle