SON DAKİKA

İnönü parkı, ismine yeniden kavuşuyor

Kdz. Ereğli’deki İnönü Parkı, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün doğum gününde yeniden ismine kavuşuyor. Başkan Posbıyık, “Cuma günü saat 14.00’te, parktan kaldırılan İnönü ismini tekrar girişe yerleştiriyoruz ve İnönü büstünün açılışını yapacağız” dedi. 23 Eylül, 2021 09:36 Güncelleme: 23 Eylül, 2021 09:36 İnönü parkı, ismine yeniden kavuşuyor

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Anıtı yanında yer alan İnönü Parkı’nı yeniden ismine kavuşturacaklarını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün doğum gününde (24 Eylül), İnönü Parkı’nın girişine büstü yerleştirilerek ismi yeniden parka verilecek. Başkan Halil Posbıyık, Cuma günü saat 14.00’te yapılacak açılışa vatandaşları davet ederek şunları söyledi:

“Yıllardır bu park, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşı İsmet İnönü’nün ismiyle anıldı. Bu park bu ismi gururla taşıdı. Belediye Başkanı seçilemediğim geçen dönemde ne olduysa oldu, parktan İnönü ismi kaldırıldı. Bundan büyük üzüntü duydum.

Şimdi İnönü ismini bu parka yeniden yazmayı bir sorumluluk ve görev olarak kabul ediyorum. O nedenle doğum günü olan 24 Eylül’de, park girişine tekrar İnönü Parkı ismini yerleştiriyoruz. Ve ayrıca burada İnönü büstünün açılışını gerçekleştireceğiz.”

Yorum Ekle