SON DAKİKA

İNEGÖL’DE HAYALİNİ KURDU EREĞLİ’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Zengin menüsü, kaliteli hizmeti ve birbirinden leziz tatlarıyla “Köfte Yerim” haftanın her gününde müdavimlerine müthiş lezzetler sunuyor. 21 Mayıs, 2015 00:52 Güncelleme: 21 Mayıs, 2015 00:52 İNEGÖL’DE HAYALİNİ KURDU EREĞLİ’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Röportaj:Seyhan Dikay

Yemeyi bir kültür olarak konumlandıran “Köfte Yerim” Kdz.Ereğli’de lezzet dolu bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor.

Türk damak tadını, özgün çizgisiyle birleştiren “Köfte Yerim”, keyifli sohbetlerin ve tatların bir arada yaşandığı modern bir mekanda lezzetlerini sunuyor. Zengin mönüsünün yanı sıra İznik Çinisinin dekorasyonda kullanılması da dikkat çekiyor.

Kendine özgü incelikteki servis anlayışı, farklı mönüsü ile “Köfte Yerim” vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olacak. Sıradan bir güne unutulmayacak anlar katabileceğiniz Köfte Yerim, siz değerli misafirlerini bekliyor.

Köfte, “Köfte Yerim’de Yenir” sözünü yerine getirmek üzere “S Rota” olarak Köfte Yerim’e konuk olduk.”Köfte Yerim”, alışılmışın ve beklentilerin çok ötesinde bir mekan.Kendinize ait hissettiğiniz hatta size ait olduğunu düşündüğünüz bir atmosfer.Rahatlatıcı, güler yüzlü, mutluluk verici, lezzetin ve dostluğun bu kadar iç içe geçtiği ve yoğun yaşanabildiği doğal bir ortam.

Biz de bu mükemmel lezzetleri daha yakından tanımak amacıyla “S Rota” olarak Köfte Yerim’e konuk olduk, ve İşletme sahibi Ozan Sönmez ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

Ozan Bey, Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Zonguldak doğumluyum. 2002 yılından 2007 yılına kadar Kdz.Ereğli’de yaşadım. Evliyim ve bir çocuk sahibiyim. Üniversitede iktisat eğitimi aldım. Daha öncesinde ‘Ortakahve’ isminde bir Kafe Restorant işletmesi deneyimimiz oldu. Orada kurulan sıcak dostluklarımız devam ediyor. Sonrasında farklı kurumsal firmalarda satış pozisyonlarında çalıştım. Girişimci bir yapım olduğu için tekrar kendi işimi yapmaya karar verdim.

Köfte Yerim’in kurulum aşamasından bahseder misiniz?

Köftesiyle meşhur olan Akçaabat, Tekirdağ gibi illerde, o yörenin ün yapmış restoranlarında lezzetli köftelerini yeme şansına sahip oldum. Son dört senedir işim gereği İnegöl’de ikamet etmekteydim. Orada yediğim İnegöl köftenin lezzeti de çok özel geldi. Biraz sıla özlemi, biraz müteşebbislik birleşince ‘Köfteyerim’ fikri oluştu. Ereğli’nin yeme içme sektöründeki büyük eksikliklerinden biri de et ızgara konusunda uzmanlaşmış bir mekanın olmamasıydı. Biz de bu açığı karşılamak amacıyla yola çıktık. Köfte ve et ızgara denilince ilk akla gelen mekan olmak asıl hedefimiz.

Yemek yeme sevgisi sizi restoran sahibi mi yaptı?

Aslında bir bakıma doğru. Adana’da büyümüş birisi olarak güzel yemek yemek çok önemli bir durum benim için. Türkiye’de gitmedim il sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Gider gitmez ilk sorduğum soru: “Burada ne yenir?” ve “Nerede yenir?” dir. Bu yüzden ben de tercihimi yeme içme sektöründen yana kullandım.

Hizmet ve kalite politikalarınızdan bahseder misiniz? Sizi diğer restaurantlardan   farklı kılan nedir?

Öncelikle doğal ve özel lezzetlerle anılan bir yer olmayı istediğimiz için, biz de bazı şeyleri daha masraflı olmasına rağmen bu özelliklere göre seçerek sunuyoruz. İnegöl’e gittiğinizde sizi nasıl bir lezzet ve sunum bekliyorsa birebir aynısını bulmanız mesela çok önemli. Biz de bunun için ezmeyi, şırayı, kuzu etini,sucuğu hatta sodayı bile İnegöl’den getirtiyoruz. Etin hepsini biz işliyoruz.

Restoranınızda verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Başta “Köfteyerim” adının doğasına uygun olarak İnegöl köfte çeşitleri (Sade, Acılı, Kaşarlı), Pideli köfte, Sucuk, Dana bonfile, Kuzu şiş, Kuzu pirzola, Kuzu Beyti, Tavuk Şiş, Tavuk Bonfile menümüzde yer alıyor. Bunları isteğinize uygun olarak pişirip servis ediyoruz. Bu lezzetleri ev ya da iş yerinize Alo Paket numaramız 333 0 321 den de sipariş edebilirsiniz. Ayrıca özel gün ve gecelerinizde de misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir müesseseyiz.

Hitap ettiğiniz müşteri portföyü nedir?

Ailelerin yanı sıra, evinde yemek yapmak için çok vakti olmayan çalışanlar da müşteri profilimiz oluşturuyor. Dışarıda yemek yeme kültürü ve alışkanlığına sahip kesim için de iyi bir alternatif olarak varız.

Mutlaka tadına bakmalısınız diyebileceğiniz bir spesiyaliniz var mı?

Elbette. İlk gelen misafirlerimize öncelikle İnegöl köftemizi Piyazla beraber tattırıyoruz. Sonrasında diğer et ızgara ürünlerimizden tavsiyelerde bulunuyoruz. Tatlılarda tahinle servis ettiğimiz sütlü kadayıf ve peynir tatlısını mutlaka denemeliler diye düşünüyoruz. Zaten Şıra İnegöl köftenin vazgeçilmezi...

Yemeklerin sunumları, tadı kadar önem taşır. Farklı bir sunum her zaman akılda alır. Değişik sunumlarınız var mı ?

Daha önce bahsettiğim Sütlü kadayıf sadece sunumuyla değil, çok özel lezzetiyle de tatlılarda favorimiz. Pideli Köfte ise; özel pidesinin üzerindeki köfteleri, sosu, yoğurdu ve tereyağıyla oldukça güzel bir sunumla önerdiğimiz bir lezzet.

Başarının sırrı ne?

Bu işyerini açarken kendimle ilgili kısmında tek sermayem olarak gördüğüm hizmet aşkıdır. İnsan ilişkilerinin üzerine kurulu bir iş yapıyoruz. Lezzet, hizmet ve güven bu işin esası. Biz de başarının formülünü; ”lezzeti, en samimi hizmetle birleştirerek müşterinin güvenini kazanmak ve bunu her koşulda sürdürebilmek” olarak tanımlıyoruz. Elbette hijyen ve taptaze ürünleri seçip kullanmak zaten olmazsa olmaz diye düşünüyoruz.

Bu lezzet dolu röportajınız için teşekkür eder  S Rota Moda olarak son sözlerinizi alabilir miyiz?

Asıl ben kendimizi doğru ifade edebilmek adına bize bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Artık Karadeniz Ereğli’mizin de Köfte ve Et ızgara alanında iddialı bir mekana kavuştuğunu belirtmek istiyorum. Sağlıksız yiyecekler ya da Fast food alışkanlığının yerine bizim gibi işletmeleri tercih etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Neticede sağlıklı beslenme uzmanlarının da önerdiği doğru pişirilmiş ızgara et tüketim alışkanlığının kazanılması için en doğru adreslerden biri olduğumuza inanıyorum. Yakında çok lezzetli Steak çeşitlerini de menümüze dahil etmeyi planlıyoruz. Tüm Ereğlilileri ‘Köfte Yerim’de ağırlamaktan çok memnun olacağız.

Yorum Ekle