SON DAKİKA

İlk zil sancılı çalıyor

2010-2011 eğitim-öğretim yıl, bir yanda BDP'nin 'okul boykotu', bir yanda KPSS'deki kopya skandalı nedeniyle sıkıntılı başlıyor. Yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen ders başı yapacak. 21 Eylül, 2010 01:41 Güncelleme: 21 Eylül, 2010 01:41 İlk zil sancılı çalıyor Yeni eğitim-öğretim yılı için ilk zil bugün çalacak. Yaklaşık 16 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmen ders başı yapıyor.  Okul öncesi eğitimin geçen yıl zorunlu tutulduğu il sayısı bu dönem 32'den 57'ye yükseldi. Okul öncesi eğitimden yararlanan çocuk sayısı da 980 binden 1 milyon 100 bine ulaştı. İlköğretim okullarında özellikle kırsal kesimde uygulanan taşımalı eğitim sistemine, bu yıldan itibaren yatılı ilköğretim bölge okullarının ilk 5 sınıfı da dahil edildi.

Yeni eğitim-öğretim yılı, sorunlarla start alacak. Çünkü referandumu boykot eden BDP, ana dilde eğitim kampanyası gerekçesiyle, öğrencilerin 5 gün boyunca okula gönderilmemesini istiyor. Bir diğer sıkıntı ise kopya ve şaibe iddialarının karıştığı KPSS sınavına ilişkin. KPSS'de, Eğitim Bilimleri sınavı iptal edildi. Bu nedenle beklenilen öğretmen atamaları da yapılamadı.

KİTAPLAR SIRALARDA

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim, ortaöğretim ve açıköğretim öğrencileri için toplam 193 milyon 925 bin ücretsiz ders kitabı dağıtacak. Bu eğitim-öğretim yılında Ermeni okullarında okuyan öğrenciler de Ermenice hazırlanan ders kitaplarını ücretsiz alacak. Bu amaçla 24 bin kitap basıldı. Öğrenciler kitaplarını bugün sıralarında poşetlenmiş olarak bulacak.
Yorum Ekle