SON DAKİKA

İlk ders zili Kavaklık İlkokulu’nda protokol tarafından çalındı

Ereğli’de ilk ders zili Kavaklık İlkokulu’nda protokol tarafından çalındı. 12 Eylül, 2022 14:47 Güncelleme: 12 Eylül, 2022 14:47 İlk ders zili Kavaklık İlkokulu’nda protokol tarafından çalındı

 

Ereğli’de ilk ders zili Kavaklık İlkokulu’nda protokol tarafından çalındı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, öğrencilere “Okul sizin ikinci eviniz, öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum,” dedi.
Karadeniz Ereğli’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Şube ve okul müdürleri, eğitimciler ve öğrencilerin katıldığı çelenk sunma töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Öte yandan, eğitim yılının başlaması dolayısıyla Kavaklık İlkokulu’nda tören düzenlendi. Kaymakam Mehmet Yapıcı, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Akça, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ve daire amirleri ile eğitimcilerin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

“BU IŞILTIYI KAYBETMEYİN”
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, törende yaptığı konuşmada eğitimin bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesi olduğunu söyledi.
Öğrencilere hitap eden Aksoy şöyle dedi:
“Sizlerin de gözlerinde okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul sizin ikinci eviniz; öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.”

“ÖĞRENCİLERİMİZ SİZE EMANET”
Aksoy, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözlerine atıfta bulunarak, öğretmenlere şu ifadelerle seslendi:
“Bu düşünceden yola çıkarak, eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz, çocuklarımızın yetenek ve ilgileri dahilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı mutlu bir birey olmalarını sağlamaktır. Sizler öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yavrularımızı her zaman olduğu gibi sizlere emanet ediyoruz. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi diliyorum.”

VELİLERE SESLENDİ: “İYİ BİRER ROL MODEL OLUN”
İlçe Milli Eğitim Müdürü, çocukları okulla buluşturmanın heyecanını velilerle birlikte yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdın. Çocuklarımızın ilk eğitim gördüğü kurum aile, ilk eğiticileri de sizlersiniz. Bundan dolayı çocuklarımıza iyi bir model olmalı, gerekli sevgi, ilgi ve alakayı göstermeliyiz. Bu da ancak okul, öğrenci, öğretmenle sağlıklı bir iletişim kurmanız halinde mümkün olabilecektir. Mevlana’nın dediği gibi, ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.’ Sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu, çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim Öğretim sürecinde sizlerin de desteklerini yanımızda görmekten mutluluk duyarız. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Törende öğrenciler şiirler okudu. Protokol tarafından Kavaklık İlkokulu’nda okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Tören çerçevesinde 2022-2023 yılının ilk zili protokol tarafından çalındı.

Yorum Ekle