SON DAKİKA

İktidarın berbat yönetiminin bedelini halkımız ödüyor

Yavuzyılmaz, devasa zamlara sert tepki gösterdi: İktidarın berbat yönetiminin bedelini halkımız ödüyor 01 Haziran, 2022 12:32 Güncelleme: 01 Haziran, 2022 12:32 İktidarın berbat yönetiminin bedelini halkımız ödüyor

Bugün itibariyle konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatı yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 16, sanayide kullanılan doğalgazın birim fiyatı ise yüzde 10 zamlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yapılan yeni zamlara sert tepki gösterdi.

Ak Partinin vatandaşın üzerine adeta zam olup yağdığını söyleyen Milletvekili “iyi yönetilemeyen ekonominin bedelini halkımız ödüyor, vatandaşımız hayatta kalma savaşı veriyor” dedi.

Nüfusa oranla en fazla emeklinin Zonguldak’ta yaşadığının altını çizen CHP’li Yavuzyılmaz, Zonguldak halkının devasa zamlardan çok daha fazla etkilendiğini belirterek şunları söyledi:

‘Vatandaş artık sadece hayatta kalma savaşı veriyor’

“ Bugün itibariyle konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatı yüzde 30 zamlandı. Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatı da yüzde 16 artırıldı.
Geçtiğimiz nisan ayında, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 35 zam artışa gidilmişti.

Ak Parti, vatandaşın üzerine adeta zam olup yağıyor. Vatandaşlarımız hayattan zevk almayı, geleceğe dair tasarruflar yapmayı bir bırakın artık sadece hayatta kalma savaşı veriyor.

‘Yandaşa bağlanan hortumların tek tek koparacağız’

20 yıldır kötü yönetilen ekonominin, çarçur edilen paraların ve Ak Parti usulü garantili ödemelerin sonucu bu dev zamlar. İktidarın berbat yönetiminin bedelini ne yazık ki halkımız ödüyor ve dış güçler masalına dolanıp bütün fedakârlıkları vatandaştan beklerken, kendi küçük zümresine refah içinde bir hayat yaşatıyor.

Emekliler şu anda toplumun en zorda olan kesimi ve Zonguldak nüfusa oranla en fazla emeklinin yaşadığı şehir. Zonguldak halkı devasa zamlardan çok daha fazla etkileniyor ve binlerce vatandaşımız açlık sınırının altında yaşıyor. Gençlerimiz gelecek kaygısı ile işsizlik bunalımdan intiharlara sürükleniyor.

Her gün yaptığımız yeni bir tespitle bir başka yolsuzluğu ortaya çıkartıyoruz. Türkiye'nin bu yönetim anlayışıyla ekonomide düze çıkması mümkün değil. Değişim şimdiden başlamıştır. Yandaşa bağlanan hortumların tek tek koparacağız, CHP iktidarında refahı Ak Partinin şürekâsından alıp toplumumuz geneline sunacağız.”

Yorum Ekle