SON DAKİKA

İHALE İPTAL OLDU

Ereğli'de yapımına 2011 yılında başlanan ve geçtiğimiz Temmuz ayında eylemlerle ismi gündeme gelen Fen lisesinin ihalesi iptal edildi. İl Özel idareye devredilen inşaattan malzemelerini almak isteyen taşeron firmalar ise ellerinde belge olmaması nedeniyle polis engeline takıldı. 28 Ağustos, 2014 19:40 Güncelleme: 28 Ağustos, 2014 19:40 İHALE İPTAL OLDU

Ereğli' de 2011 yılında Eğitim Dede ile tanınan Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nun da yapımına başlanan ve 400 gün süre verilen Fen Lisesi inşaatı bitiş tarihinden yaklaşık 2 sene geçmesine rağmen bitirilemedi. Geçtiğimiz ay içerisinde alacaklarını alamayan taşeronların eylemleri ile gündeme gelen okul inşaatı son olarak ihalesinin iptal edilmesi ile durduruldu.

İnşaatın durdurulması ile birlikte girişe hafriyat dökülürken, içeride taşeronlara ait olan malzemelerin de dışarıya çıkarılması yasaklandı. Taşeron firmaların malzemelerini almak istemesi üzerine ise İl Özel İdare müdürlüğünden yazı olmaması halinde polis engeline takılıyor.

Kozlu' da ki bir inşaat firması da Fen Lisesi binasından kendisine ait olduğu inşaat iskele demirlerini kamyon ile almak istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine Fen lisesine gelen polisler, malzemeleri izin kağıdı olmadan alamayacaklarını söylemesi üzerine malzemeyi almaya gelen firma yetkililerinin telefon trafiği yaşamasına neden oldu. Yapılan tüm görüşmelere rağmen malzemeleri alamayacaklarını anlayan firma yetkilileri aldıkları inşaat iskele malzemelerini geri bıraktı.

Yılan hikayesine dönen Fen Lisesi inşaatından daha önce de bir firmanın jeneratör, kablo ve benzeri malzemeleri aldığı, bu olaydan sonra malzeme tespitinin yapılarak eşya çıkarılmasının yasaklandığı öğrenildi.

İnşaat ihalesinin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi verilmedi.

Yorum Ekle