SON DAKİKA

Huzur Evi Boşaltıldı

Ereğli'de güçlendirme çalışması yapılacak olan Huzurevi binası için Kaymakamlık toplantı binasında ihale gerçekleştirildi. Kaymakam İbrahim Çay 54 kişinin kaldığı huzurevinin ihale sonrası başlayacak çalışmalar nedeniyle boşaltıldığını ifade etti. 31 Ekim, 2014 15:58 Güncelleme: 31 Ekim, 2014 15:58 Huzur Evi Boşaltıldı

İhale öncesinde açıklamada bulunan Ereğli Kaymakam İbrahim Çay, çalışmalar nedeniyle boşaltılan Huzurevinde kalan yaşlılardan 31'nin Devrek ilçesi bir kısmının kendi evlerine yatalak olanların ise ambulanslarla başka huzurevlerine nakil edildiklerini söyledi.  Kaymakam Çay açıklamasında  “Bildiğiniz gibi bugün, İzmirlioğlu Huzurevi binasını güçlendirme ihalesini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. İhaleye katılan 6 firmamızın dosyalarını biraz sonra açacağız. İhalenin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, ihaleyi alacak olan ve katılım yapan firmalarımıza da teşekkür ediyorum.

Yasa gereği evrakları tüzüğümüze göre inceleyeceğiz. Uygun olanlar ihaleye girecek, olmayanlar elenecek. Şunu da söyleyeyim, tüzüğümüzde açıkça belirtilmiştir. Bizde fiyat artışı yoktur. Yani 2015 yılına sarktı, o zaman 5 liraydı, şimdi 6 lira oldu gibi bir şey yoktur. Fiyat tektir. Sadece keşifte olmayan, acil yapılması gereken işler olursa, yönetim kurulumuzun kararıyla size bildiririz ona göre yaparsınız. Arkadaşlar bu konuyu bilsin. İster iki ayda bitir aynı parayı al, ister üç ayda bitir. Her ne kadar orada 180 gün diyorsa da bizler orada kalan huzur evi sakinlerimizi bir an önce mevcut yerlerine geri getirmeyi düşünüyoruz. Toplam 54 kişinin kaldığı huzurevimizden şu an geçici olarak 31 sakinimiz Devrek ilçesine gitti. Yine bazıları geçici olarak evlerine veya yakınlarının yanına gitti. 3 sakinimiz yatalaktı onlar dün ambulansla nakledildi. O nedenle güçlendirmenin bir an önce bitmesi hem sizin hem de bizim açımızdan iyidir.  180 günden aşağı çekmenizde bizim için yarar vardır.  Bir an önce bitirirseniz, para hazır, paranızı alırsınız” dedi.

Daha önce Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi temelinde ve kirişlerinde meydana gelen hasar nedeniyle yıkım kararı alınmış, ancak yeniden yapılan inceleme de güçlendirme çalışması yapılması kararı verilmişti.

Yorum Ekle