SON DAKİKA

“Horoz Yarışları” Adı altında koşu yarışmaları düzenlendi...

Ereğli'ye bağlı Kandilli Beldesinde, “Horoz Yarışları” adı altında koşu yarışmaları düzenlendi. 13 Temmuz, 2022 13:50 Güncelleme: 13 Temmuz, 2022 13:50 “Horoz Yarışları” Adı altında koşu yarışmaları düzenlendi...

Ereğli'ye bağlı Kandilli Beldesinde, “Horoz Yarışları” adı altında koşu yarışmaları düzenlendi.
Beldede kurulu Neyran Gökçeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Egeli, her yıl Kurban Bayramlarında gelenekselleştirdikleri etkinliği, Koronavirüs (Covid-19) Pandemisi nedeniyle 2 yıldır yapamadıklarını söyledi.
Bu yıl ise pandeminin azalması ve yasakların da kalkmasıyla birlikte etkinliklerini yeniden başlattıklarını belirten Egeli, şunları kaydetti:
“Bu bayram, gerekli izinlerimizi alarak gerçekleştirdiğimiz yarışmalarımızı; Büyükler, Gençler, Küçükler ve Minikler kategorilerinde olmak üzere 4 dalda yaptık. Beldemizin Gökçeler Mahallesindeki yarışmalar 1 kilometrelik güzergahta gerçekleştirilirken, bu yıl istek üzerine 10 yaş ve altı kategorisinde başlattığımız minikler yarışmaları ise 250 metrede yapıldı.
Yarışmalar sonucunda Büyüklerde Sebahattin Yavuz, Gençlerde Buğra Egeli, Küçüklerde Burak Sezen ve Miniklerde ise Yağız Öztürk birincilikleri elde ettiler.
Büyüklerde birinciliği elde eden belde sakinlerimizden Sebahattin Yavuz’a, etkinliğimize adını veren horoz hediye ettik. Değer birincilerimize de çeşitli ödüller takdim ettik.
Belde halkımızın büyük ilgi gösterdiği etkinliğimizde, Jandarma motorize ekiplerimiz de yarışmalara eskortluk yaparak güvenliği sağladılar.
Etkinliğimize desteğinden dolayı başta Sayın Kaymakamımız Mehmet yapıcı olmak üzere Jandarma güçlerimize, katkıda bulunanlara ve bölge halkımıza Neyran Gökçeler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi adına teşekkür ediyoruz.”
Bu arada, yarışma anları ise izleyen vatandaşlar tarafından cep telefonları ile görüntülendi.

Yorum Ekle