SON DAKİKA

Hocam gerçekten üzüm hoşafı il ekmek mi yemişler!...

Ereğli ilkokulu tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. 21 Mart, 2018 06:42 Güncelleme: 21 Mart, 2018 06:42 Hocam gerçekten üzüm hoşafı il ekmek mi yemişler!...

 

Ereğli ilkokulu tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi. Programın ardından öğrenciler ve velilere üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı. Kuru ekmek ve üzüm hoşafını içen öğrenciler öğretmenlerine 'Asker ağabeyler sadece üzüm hoşafı ve ekmek mi yemiş' sorusunu yöneltirken, öğretmenler ise Çanakkale zaferinin nasıl bir destan olduğunu öğrencilerine anlattı.

Ereğli ilköğretim okulu öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla okul bahçesinde program düzenlendi. Öğrenciler tarafından sergilenen oratoryo gösterisi ve okunan şiirlerin ardından, yine öğrenciler tarafından cephede savaşan askerler kadınlar ve hemşireler canlandırıldı. 

Okul Müdürü Tuncay Uzun tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla İlçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

ÖĞRENCİLER ÜZÜM HOŞAFI İÇTİ, KURU EKMEK YEDİ

Programın son bölümünde ise öğrenciler evlerde anneleri tarafından hazırlanan üzüm hoşafını içti, kuru ekmek yedi. Askeri kıyafet giyen ve 18 Mart dönemini anlatan öğretmenlerinin etrafından toplanan öğrenciler öğretmenlerine 'Asker ağabeyler sadece üzüm hoşafı ve ekmek mi yemiş' sorusunu yöneltirken, öğretmenler ise Çanakkale zaferinin nasıl bir destan olduğunu öğrencilerine anlattı.

Etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli ilkokulu okul aile birliği başkanı Nevin Müftüoğlu “Bu yıl 103. Yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi’mizin etkinliklerle okulumuzda da yaşatmak istedik. Askerlerimizin o şartlarda nasıl savaştığını, bir nebze de olsa yansıtabilmek için çocuklarımıza evlerde hazırlanan üzüm hoşafı ve ekmek eşliğinde nasıl savaşıldığını göstermek istedik. Böyle bir etkinlik düşündük. Güzel bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyoruz. Velilerimizde oldukça yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Programımızın sonunda da çocuklarımız asker olan öğretmenleri ile birlikte üzüm hoşafını içerek ekmeklerini yediler” dedi.

 

Yorum Ekle