SON DAKİKA

Hiçbir işçiye talimatımız olmamıştır…

Hiçbir işçiye talimatımız olmamıştır… 20 Nisan, 2019 06:45 Güncelleme: 20 Nisan, 2019 06:45 Hiçbir işçiye talimatımız olmamıştır…

Ereğli Belediyesi basın bürosu tarafından HAK-İŞ Ereğli Şube başkanı Güven Kaya’nın yaptığı açıklamaya cevap verildi.

Yapılan açıklamada “Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendika’sı  İl Başkanı ve Temsilcilerine yapılan eylem; gerçekleri yansıtmamaktadır. Belediyemizde daimi kadro statüsünde çalışan isçilerimiz ilk belediye başkanlığı dönemim olan 1994 yılından önce de TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş sendikasının üyesi bulunmakta idiler. Hiçbir zaman işçilerimizin bu konudaki tercihine müdahil olmadık; Anayasal hak olan Sendikalara Üye olma hakkı her zaman işçilerimizin kendi tercihi olmuştur. Ancak; gelinen noktada belediyemizde yetkili bir işçi sendikası var iken, KHK ile kurulan Belediye Personel Limited Şirketi çalışanlarının geçmiş dönemde, Hizmet-İş Sendikasına baskı ile bir gecede geçirildikleri bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Kaldı ki KHK ile kurulan şirketimizde çalışanların mevzuat çerçevesinde 2020 yılı Haziran ayına kadar sendikal bir hak kazanma durumu da bulunmamakta iken, aynı kurumda iki işçi sendikasının varlığı çalışma barışını bozmuş dolayısı ile halkımıza sunulan hizmetlerin kalite ve verimini düşürmüştür. Basın duyurusunda söylenildiği üzere hiçbir şirket personeli arkadaşımıza şu veya bu sendikaya geçeceksiniz diye bir talimatımız olmamıştır. Belediye yönetimimizde hiçbir çalışanın sendikal haklarına müdahale edilmemiş, kimse ötekileştirilmemiş herkesin kendi irade ve tercihine bırakılmıştır” denildi.

HAK-İŞ, HİZMET-İŞ Karadeniz Ereğli Sendikası Başkanı Güven Kaya basın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti.

“31 Mart yerel seçimleri sonucu CHP’ye geçen Zonguldak/Ereğli Belediyesi’nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı artarak devam etmektedir.

Baskılar, belediye çalışanları bakımından artık tahammül edilemeyecek boyuta ulaşmış bulunmaktadır. 696 sayılı KHK ile taşerondan belediyenin şirketinde sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin, seçimlerin hemen akabinde talimatla işyerleri değiştiriliyor.

Büro personeli”, “zabıta”, “yemekhane” vb. işlerde çalışan emekçiler “çöp”e verildi.

Yıllardır yaptıkları ve uzmanlaştıkları işlerden uzaklaştırılarak çöp toplamakla görevlendirilen emekçilere yönelik bu tutum, tamamen siyasi ve keyfi bir tutumdur. Bu bir mobbingdir, kıyımdır, zulümdür, adaletsizliktir. Bu, işyeri barışını dinamitlemektir.

Liyakatiyle çalışan emekçileri keyfi uygulamayla mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Emekçilere yönelik baskı ve keyfi tutum Ereğli kamuoyunu da rahatsız etmektedir. Huzur ve sükûnetiyle yer edinen Ereğli ve Ereğli Belediyemizin adı, Türkiye gündemine emekçilere baskı ve zulümle gelmemeliydi. Huzurun başkentinde huzur bozulmamalıydı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, işçi kardeşlerimize, işyerlerini değiştirmek suretiyle baskı uygulamasını anlamakta zorlanıyoruz. Başkan Posbıyık’ı işyeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz.

Sayın Posbıyık, gelin, vazgeçin! Mensubu bulunduğunuz partinin 6 Ok’undan biri halkçılıktır. Lütfen, halkçı olun. Emeğin ve emekçinin yanında olun. Onlara köle muamelesi yapmayın. Size güvenen emekçileri keyfi uygulamalarla hayal kırıklığına uğratmayın. Size oy verenleri mahcup ve pişman etmeyin.

Emekçinin alın teri ve akıl teri kutsaldır. Alın teri dökene zulmetmeyin. Baskı ve zulümle abad olunmaz. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir.

Aksi durumda, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerine yönelik kıyıma sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir.” İfadelerine yer verdi.

 

Yorum Ekle