SON DAKİKA

HEMA’da yaşanan sıkıntıların çözümü için çaba gösteriyoruz

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu (GMİS) Hattat Enerji ve Maden AŞ. Amasra İşletmesi’nde yaklaşık 2 aydır süregelen iş yeri sorunları ile ilgili basın açıklaması yaptı. 02 Ağustos, 2018 13:37 Güncelleme: 02 Ağustos, 2018 13:37 HEMA’da yaşanan sıkıntıların çözümü için çaba gösteriyoruz

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu (GMİS) Hattat Enerji ve Maden AŞ. Amasra İşletmesi’nde yaklaşık 2 aydır süregelen iş yeri sorunları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklaması şöyle;

“Ülkemizde faaliyet gösteren bir takım firmalarda olduğu gibi Hattat Enerji ve Maden AŞ. Amasra İşletmesi’nde şirketin özellikle ekonomik sorunlar nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini, bankalarla kredi konusunda sıkıntı yaşadığını bizler de biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Şirket yetkilileri, kendileri ile Şirket Merkezi’nde yaptığımız toplantıda, bu sıkıntılı süreci atlatana kadar kendilerine yardımcı olmamızı istediler. İşçileri ücretsiz izne çıkarma teklifini bize ilettiler.

Bizler de sendika olarak işçilerimizin 6 ay gibi bir ücretsiz izni kaldıramayacaklarını işveren ile yaptığımız görüşmelerde kendilerine anlattık. Buna karşı alternatif çözüm yollarını birlikte üretebileceğimizi ifade ettik.

İşçilerimizin kabul etmesi halinde, yerüstünde çalışan işçilerimizin normal çalışma düzenine devam etmek şartı ile yer altında çalışan arkadaşlarımızın 3-4 ay en fazla da 6 ay gruplu olarak çalışma durumunu değerlendireceğimizi ifade ettik.

İşçi arkadaşlarımızla toplantı yaparak bilgilendirdik ve görüş alışverişinde bulunduk. Fakat işçi arkadaşlarımız gruplu çalışmayı kabul edemeyeceklerini ifade ettiler.

Yaklaşık 2 aydır devam eden bu sürecin sonunda 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren işveren yasal hakları saklı kalmak üzere 183 işçi arkadaşımızın ücretsiz izne çıkarılacaklarını tebliğ etmeye başladı. 20 işçi arkadaşımız ücretsiz izni kabul etmeyerek, kurumdaki yasal haklarının ödenmesi karşılığında iş akitlerinin sona erdirilmesini dilekçeleri ile talep ettiler.

1 Ağustos 2018 tarihinde Amasra da GMİS Genel Merkez yönetimi olarak işçi arkadaşlarla yaptığımız toplantıda, işverenin son dönemde ekonomik sıkıntılar içinde bulunduğunu, bankalardan kredi kullanma sürecinde sıkıntılar yaşadığı için tek çözüm yolu olarak bu seçeneklerinin olduğunu bize ilettiklerini arkadaşlara anlattık.

Bu süreci yasalar çerçevesinde, çalışanlarımızın ve işyerimizin zarar görmeden geçebileceği şekilde sonlandırmak için sağduyulu ve diyalog içerisinde mücadelemize devam etmemiz gerektiği konusunda arkadaşlarımızla fikir birliğine vardık.

Milyonlarca dolar harcayarak tesis edilen ve bölgede önemli istihdam alanı yaratan böyle bir kurumun bu sıkıntıları aşabilmesi için işverenin yanı sıra ve sendika olarak bizde çaba göstereceğimizi belirttik.

Bizler GMİS olarak, bölgede yarattığı değerler ile önemli bir istihdam sağlayan kurumun sorunlarını aşabilmesi için ilgili bakanlığın ve Hükümetin sorunların aşılmasında gereken çabayı göstermesini ve sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.

Bizler GMİS olarak şirket yetkilileri ile birlikte sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması ve işçi arkadaşlarımızın tekrar kurumda sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için omuz omuza birlikte mücadele vermeyi sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Yorum Ekle