SON DAKİKA

Hayırsever Semiha Kibar’dan anlamlı bağış

Hayırsever Semiha Kibar’dan anlamlı bağış 18 Ağustos, 2017 23:16 Güncelleme: 18 Ağustos, 2017 23:16 Hayırsever Semiha Kibar’dan anlamlı bağış

aradeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nce, Hayırsever Semiha Kibar’ın katkılarıyla alınan 40 manuel tekerlekli sandalyenin teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.  AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu burada yaptığı konuşmada, “Bizim için önemli olan vatandaşlarımıza hizmet. Engellilerimiz çok şey istemiyor. Diğer vatandaşlarımızın yararlandığı haklardan yararlanmak istiyorlar” dedi.

Fiziksel Engelliler Derneği bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Hayırsever Semiha Kibar, eşi Adem Kibar ve torunları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engeliler ve aileleri katıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  Dernek Başkanı İsmail Şentürk’ün çalışmalarından binlerce insanın yararlandığını belirterek kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Çaturoğlu şöyle konuştu:

“Özellikle Asım Kibar ağabeyimizi, eşlerini, torunlarını burada görmekten dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Kendisinin sanayinin duayenlerinden olduğunu biliyordum ama hayır hasenat işleriyle ilgilendiğini, buraya gelmesiyle öğrenmiş olduk. Cenabı Allah’tan çabalarını arttırmasını sağlamasını niyaz ediyorum. Sosyal faaliyetler herkes için önemli.

Onbeş yıl içerisinde biz ülkemizdeki engelliler için çok çeşitli hizmetler yaptık. Eğitimden maddi desteklere, bakıcılarına, yardımcılarına yapılan yardımlara kadar. Devrim niteliğinde kanunlar çıkardık. Tamamen her şeyi yaptık diyemeyiz, daha yapacak çok şey var. Türkiye’de her on iki kişiden biri engelli. Toplumun yüzde sekizi engelli. Bu önemli bir rakam. Daha önce biz bunları görmüyorduk. Evlerde dışarı çıkamaz vaziyetteydiler. Allah’a şükür  yapılan çalışmalar neticesinde insanlarımızın hayata karıştığını, sosyal faaliyetlere katıldığını, bir kısmının da istihdam edildiğini görüyoruz. İnşallah daha iyi günler görürüz.

Bizim için önemli olan vatandaşlarımıza hizmet. Engellilerimiz çok şey istemiyor. Diğer vatandaşlarımızın yararlandığı haklardan yararlanmak istiyorlar. Bugün hepimiz sağlıklı, ayakta olabiliriz ama bir sendeleme ile bir saniye sonra bir engelli olmayacağımızın garantisi yok. Yaşayan her sağlıklı insan bir nefes sonra engelli olabilir. Bunun bilinci içinde yaşamamız lazım.”

“POZİTİF AYRIMCILIK DEĞİL, EŞİT HAKLAR VE SIFIR AYRIMCILIK”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, konuşmasında Hayırsever Semiha Kibar’a Ereğli halkı adına teşekkür ettiğini dile getirerek şunları söyledi: “Yıllardır mesleğim icabı doktorluk yaptım. Fiziksel engellinin ne olduğunu, engelli rehabilitasyon merkezlerinin ne yaptığını bilirim. Bizler de taşımacılıkta, sağlıkta, istihdamda, aklınıza ne tür geliyorsa arkadaşlarımızın beklentisi o. Ben pozitif ayrımcılığı kabul eden biri değilim. Eşit haklar veya sıfır ayrımcılık gibi kavramları seviyorum. Hiç kimseye fazlasını vermek değil. Zaten fazlasını istemiyorlar, eşit haklar istiyorlar. Terminolojide bu şekilde gelişmiş ama eşit haklar istiyorlar. Roman vatandaşlarımızda da var, engellilerimizde de var. Eşit haklar diyelim buna.

Herkes görevini yaparsa engelli kardeşlerimizin çözülmesini beklediği talepler de en kısa sürede çözülür. Çözülmesi de lazım.  Hakikaten hepimiz her an engelli olabiliriz. Bir nefes almak, bir yanlış kalkmak, bir öksürme refleksi yüzünden engelli olma şansımız var.  Engellilerin ve rehabilitasyon merkezlerinin yanındayız, sözü edilen konular çözüm istiyor, bunun farkındayız. Benim engelli vatandaşlar üzerine düşünmediğim, konuşmadığım hafta yoktur. Hayallerimiz var, planlamalarımız var. En kısa zamanda bunları gerçeğe kavuşturacağız.”

“GÜCÜ YETEN ENGELLERİ KALDIRSIN

Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, 93 köy ve ilçe merkezinde iki bine yakın engelliye hizmet verdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Dernek konusunda bilgi veren Şentürk, “Bizler önümüzdeki engelleri kaldırdık. İçinde bulunduğumuz engelle yaşamayı biliyoruz ama  önümüzde karşılaştığımız problem ve engeller var. Onlarla ilgili sorumlu olan insanlar bizim için kaldırsın. Otobüse binerken hayat zor,  uyurken zor, banyo yaparken, yemek yerken zor, ulaşımda zor, istihdamda zor, sağlıkta zor. Kalan sorunlarımıza gücünüz yetiyorsa lütfen kaldırın. Buradaki hayırsever hanımefendiye teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

DUYGULU ANLAR…

Konuşmaların ardından yaptığı katkılar nedeniyle Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Hayırsever Semiha Kibar’a çiçek takdiminde bulundu. Tekerlekli sandalyelerin verildiği 40 engelli ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirildi. Bu esnada Hayırsever Semiha Kibar’ın duygularına hakim olmakta zorluk çektiği gözlendi.

Törenin ardından Semiha Kibar, Asım Kibar çifti Fiziksel Engelliler Derneği’nde biçki dikiş kursu ve bilgisayarlı muhasebe kursunda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında kursiyerler ve öğreticilerden bilgi aldı.

Asım Kibar, Fiziksel Engelliler Derneği hatıra defterine duygularını yazdı.

Yorum Ekle