SON DAKİKA

Havada uçtu, kamyonun altına girdi…

Havada uçtu, kamyonun altına girdi… 30 Nisan, 2019 09:41 Güncelleme: 30 Nisan, 2019 09:41 Havada uçtu, kamyonun altına girdi…

 

Ereğli'de meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Ereğli'de sürücüsünün direksiyon hâkimiyeti kaybettiği sürücü refüje çarpıp havalandıktan sonra kavşak içinde kırmızı ışıkta bekleyen kamyonun altına girdi. Kazada 3 kişi yaralandı. Yaralılar Echomar hastanesinde tedavi altına alındı. O anlar kameralara yansıdı.

Kaza saat 11,20 sularında Ereğli Alaplı karayolu Gülüç kavşağında meydana geldi. Alınan bilgilere göre Sakarya’ dan Zonguldak’taki akrabalarına ziyaret giden 54 BR 907 plakalı otomobil sürücüsü Şaban A. (55) kavşağa girdiği sırada aracın direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonrasında refüje çarpıp havalandıktan sonra kavşak içinde kırmızı ışıkta bekleyen Yaşar B.’nin kullandığı 01 DVM 90 plakalı kamyonun altına girdi. Kazayı gören vatandaşların yardımına koştuğu sürücü ve yolcuları için sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen 2 ayrı 112 ekibi kazada yaralana sürücü Şaban A. ile birlikte aynı araçta bulunan Ayşe A. (53) ve Hava Ç.’yi itfaiye yardımı ile araçtan çıkararak ambulansa aldı. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından Özel Echomar ve devlet hastanesine kaldırdı.

Kamyon sürücüsü Yaşar B. gazetecilere yaptığı açıklamada “Araç karşıdan geliyordu. Frene bastı ama duramadı. Viyadüğe çarptı. Altıma girdi. Fren sesi duydum. Ne olduğunu anlayamadım” dedi.

Kazada yaralanan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Hurdaya dönen araç çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

OLAY ANI KAMERALARDA

Diğer yandan yaşana kaza anı bir iş yerine ait güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde aracın refüjden çarptıktan sonra kamyonun altına girdiği görülüyor.

Savcılık kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Ereğli-Alaplı karayolunun Gülüç Beldesi kavşağında Şaban A. (55) idaresindeki 54 BR 907 plakalı otomobil, refüje çarptıktan sonra 30 metre kadar yükseldikten sonra kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen Yaşar B.'nin kullandığı 01 DVM 90 plakalı kamyonete çarptı.

Kazada otomobil sürücüsü ile aynı araçta bulunan Ayşe A. (53) ile Hava Ç., itfaiye ve vatandaşların yardımı ile araç yaralı olarak çıkarıldı.

112 Acil Ambulanslarındaki Sağlık Ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu yaralılardan sürücü Şaban A. ile Ayşe A. Özel Echomar Hastanesine, Hava Ç. ise Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza nedeniyle trafik ekiplerinin kontrollü geçiş sağladığı güzergâh, araçların çekici vasıtası ile kaldırılması, belediye ekiplerinin temizlik çalışması sonrası ulaşım normale döndü.

Kamyonet sürücüsü Yaşar B., gazetecilere yaptığı açıklamada, otomobilin fren yapmasına rağmen refüje çarptıktan sonra sürüklendiğini ve kendisine vurduğunu belirterek, "Fren sesini duydum, soluma baktım, ne oldu anlayamadım" dedi.

Yorum Ekle