SON DAKİKA

Hava hızla soğuyacak! Yağmur, soğuk, sulu kar…

Hava hızla soğuyacak! Yağmur, soğuk, sulu kar… 17 Nisan, 2019 07:01 Güncelleme: 17 Nisan, 2019 07:01 Hava hızla soğuyacak! Yağmur, soğuk, sulu kar…

Baharla beraber havaların ısınmasını bekleyen vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kötü haber geldi. Tahminlere göre bugünden itibaren hızla soğumaya başlayacak havayla birlikte yağışlar da yurdun birçok kısmında ciddi şekilde etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece arasında düşmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN DİKKATLİ OLUN UYARISI!

Meteoroloji’nin yayınladığı uyarı şu şekilde; Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE SOĞUK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul ve Çanakkale çevreleri ile Ankara’nın güney Isparta ve Antalya’nın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Hatay, Rize, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt çevreleri ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU SOĞUKLAR TÜM YURDA YAYILIYOR

Hafta sonunu Türkiye kıştan kalma bir gün gibi geçirecek. Yurdun birçok noktasında karla karışık yağmur ve soğukla beraber sağanak yağışlar bekleniyor.

 

 
Yorum Ekle