SON DAKİKA

HATTAT A.Ş. 3. DÖNEM TİS İMZALANDI

HATTAT A.Ş. 3. DÖNEM TİS İMZALANDI 24 Ağustos, 2017 07:20 Güncelleme: 24 Ağustos, 2017 07:20 HATTAT A.Ş. 3. DÖNEM TİS İMZALANDI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş’ye bağlı Amasra Kömür İşletmeleri’nde çalışan sendika üyesi 500 maden işçisini ilgilendiren, 01.01.2017 - 31.12.2018 döneminde geçerli olacak ve daha önce uyuşmazlıkla sonuçlanan maddeler üzerinde de anlaşmaya varılan 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

23 Ağustos 2017 tarihinde Sakarya Ramada Otel’de düzenlenen imza törenine; GMİS adına GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı ve TİS Komisyonu Başkanı İsa Mutlu, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve Şube Teşkilat Sekreteri Nazmi Sert, GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki, TİS Komisyonu Üyeleri Av. Gökhan Köse ve Sait Cinbir; Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. adına Genel Müdür ve Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halil Beyenal, İnsan Kaynakları Müdürü Onur Gülsoy ve Av. Özlem Beşler katıldı.

Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş ile GMİS arasında imzalanan 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile ücretlere birinci yıl:

Yerüstü çalışanlarına; 01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere mevcut ücretlere yıllık yüzde 12 oranında zam yapıldı.

Yeraltı çalışanlarına; 01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere mevcut ücretlere yıllık yüzde 6,5 oranında zam yapıldı.

Ücretlere ikinci yıl; ikinci yıl birinci altı ay ve ikinci yıl ikinci altı ay ücretlere yüzde 3,5 oranında artış sağlandı. Ancak TÜİK’in Tüketici Fiyatları (TÜFE) oranları, zam oranlarını aşması halinde aşan kısmın tamamı ücretlere ilave edilecek.

Sosyal Haklarla ilgili olarak;

Yemek Yardımına; 1. yıl için yüzde 25 oranında,

Taşıt Yardımına; Yeraltı çalışanlarına 1. Yıl için yüzde 17, Yerüstünde çalışanlara 1. yıl için yüzde 40,6 oranında zam yapıldı.

Sosyal Yardım; 1. yıl için tüm çalışanlara verilmek üzere mevcut sosyal yardıma yüzde 29.41 oranında artırıldı.

Bu ödemeler ikinci yılda ücret zamları oranında artırılarak uygulanacak,

Bayram Harçlığı:

Yerüstü çalışanlarına; Dini bayramlardan önce, Bayram Harçlığı 12 günlük yevmiyeden 15 günlük yevmiyeye tutarına yükseltildi.

Yeraltı çalışanlarına; 12 günlük yevmiye üzerinden ödeme yapılacak.

Arazide çalışan üyelere; Arazi Tazminatı hakkı 3. Dönem TİS’te sağlandı.

DEMİRCİ: HAYIRLI OLSUN

İmza töreninin ardından konuşan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Hattat Enerji Madencilik A.Ş.’de 3. Dönem Toplu İş Sözleşmemizi imzaladık. Her şeyden önce sözleşme sürecinde göstermiş oldukları hassasiyet ve bizlere vermiş oldukları destek için tüm maden işçisi kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Başta Mehmet Hattat bey olmak üzere tüm işveren temsilcisi arkadaşlarımıza da, şartları zorlayarak sözleşmemizi bitirme gayretleri için teşekkür ediyoruz.

Toplu Sözleşmemiz; işçilerimize, işyerimize, işverenimize, bölgemize ve camiamıza hayırlı olsun” dedi.

 

Yorum Ekle