SON DAKİKA

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğine ziyaret

İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu’nun, İlçedeki Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret ettiği bildirildi. 19 Temmuz, 2020 15:55 Güncelleme: 19 Temmuz, 2020 15:55 Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğine ziyaret

 İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu’nun, İlçedeki Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret ettiği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamaya şu ifadelere yer verildi;

Balbaloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Şehit Aileleri ve  gazilerin bir çok sorunlarının bulunduğunu belirtti.

Şehit ailelerine ve Gazilere ‘pozitif ayrımcılık ve geniş imkanlar verileceği’ sözlerinin yerine getirilmediğini savunan Balbaloğlu, şunları kaydetti:

“Şehit çocuklarına iş hakkı verilmesi, ek ödemelerin iyileştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi, maluliyet zam oranlarının artırılması, istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi ve ücretsiz seyahat hakkı verilmesi gerekmektedir. 3 bin 600 prim gününden yaşlılık aylığı bağlanması, protez, gereç ve tıbbi malzemelerin hiçbir kısıtlama olmaksızın karşılanması şarttır. Şehit ve gazi çocukları için vakıf üniversitelerinde de kontenjan ayrılması ve burs verilmesi kaçınılmazdır. İYİ Parti olarak, bugibi konuların takipçisi olacağız.

Bu güzel vatana duydukları sevgiyi, canlarıyla ve kanlarıyla taçlandıran aziz şehit ve gazilerimize minnettarız. Türk Milleti şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmayacaktır.”

Balbaloğlu, partisinin bazı yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette, dernek yönetimi ile güncel konular üzerine sohbette bulundu.

Yorum Ekle