SON DAKİKA

Güvercinler uçtu, çiçekler açtı…

Güvercinler uçtu, çiçekler açtı… 02 Eylül, 2019 16:16 Güncelleme: 02 Eylül, 2019 16:16 Güvercinler uçtu, çiçekler açtı…

Ereğli Belediyesi ve Ressam Mehtap Akdemir Sanat Atölyesi Kursiyerleri işbirliği ile düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliği, Yalı Caddesi Ruhi Cöbekoğlu Üst Geçidi altında gerçekleştirildi. Sanatçıların çalışmaları ve 7'den 70'e Ereğli halkının ellerinde fırça, "Barış Tuvali"nde verdiği mesajlar çok çarpıcıydı.

Mehtap Akdemir ve Kursiyerleri, Kdz. Ereğli’deki üç tepeden biri olan Göztepe’yi tuvale yansıttılar. Bir puzzle gibi 13 parça halinde yaptıkları tablo parçalarını gün sonunda birleştirerek çok çarpıcı bir eser ortaya çıkardılar. Birleştirilen tablo Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a hediye edildi.

​Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, etkinliğe katılarak Barış Tuvali'ne barış güvercinleri çizdiler. Tuvale "Aşkım Ereğli" de yazan Halil Posbıyık, yaptığı konuşmada, sanatçılara teşekkür etti, bu tür etkinliklerin barış için duyarlılığın artmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. Posbıyık, ülkenin ve bölgenin barışa her zamankinden daha çok ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Barışseverler için oluşturulan boş "Barış Tuvali" en ilgi çeken etkinlikler arasındaydı. Ereğli halkı 7’den 70’e fırçayı eline aldı; kimileri mesajını yazdı, kimileri çiçekler ve kalplerle tuvali süsledi, barış için zeytin dalı taşıyan güvencin uçurdu. Beklentilerinin üstünde büyük bir tuvalle karşılaşanlar şaşkınlıklarını dile getirdiler. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözü de tabloda yerini aldı. Tabloda dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Iraklı bir mültecinin Arapça yazdığı "Sevgiler tüm sanatçı arkadaşlarıma" yazısı oldu.

KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI BESTESİNİ İLK KEZ SESLENDİRDİ

Volkan Yılmaz, Serkan Yılmaz, Barış Çağlayan ve Furkan Ayaz, etkinliğe barış şarkılarıyla eşlik ettiler. Barış Çağlayan, artan kadın cinayetleri üzerine, sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Ölme Annem’ adlı bestesini ilk defa 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliği'nde seslendirdi.

Yorum Ekle