SON DAKİKA

Gürsel Tekin Erdemir sorununu Meclis'e taşıdı

Gürsel Tekin Erdemir sorununu Meclis'e taşıdı 28 Ağustos, 2019 16:23 Güncelleme: 28 Ağustos, 2019 16:23 Gürsel Tekin Erdemir sorununu Meclis'e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Erdemir yönetiminin iş yaptığı firmaları iflasa sürüklediğinin altını çizerek, "Erdemir'in bölge halkının ve işletmelerin geleceğini hiçe saydığı doğru mudur? Erdemir yöneticilerinin açtıkları ihalelerde kendi kişisel çıkarlarını öncelikli tuttukları ve belli firmalara ihaleleri verdikleri doğru mudur" diye sordu. Basında yer alan önergenin ayrıntıları şöyle:

1-Erdemir yöneticilerinin açtıkları ihalelerde kendi kişisel çıkarlarını öncelikli tuttukları ve belli firmalara ihaleleri verdikleri doğru mudur?

2- Nakliye firmalarının ve sizlerden Erdemir'den iş alan üreticilerin hak edişlerinin ödenmeyerek kötü niyetli bir şekilde batırılmak istendiği doğru mudur?

3- Açılan ihalelerde bölge firmalarının beşte bir fiyatına yaptığı işleri kat be kat daha yüksek fiyat veren bölge dışından firmalara verildiği doğru mudur?

4-Erdemir'in bölgedeki faaliyetleri nedeniyle 400 sac tüccarının battığı doğru mudur?

5- Erdemir'in kendi nakliye firmasını kurması üzerine ilçedeki en önemli geçim kaynaklarından birini yok ettiği doğru mudur?

6- Erdemir'in bölge halkının ve işletmelerin geleceğini hiçe saydığı doğru mudur?

7- Bu duruma yönelik olarak ortaya çıkabilecek olumsuzlukların giderilmesi için bir önlem almayı planlıyor musunuz?

8-Erdemir'le ilgili bakanlığınıza gelen şikayet var mıdır? Var ise içeriği nedir? Açılar dava sayısı nedir?

9-Açılan davalarda şirket aleyhine kaç karar çıkmıştır?

10- Şirket uzlaşma yolunu tercih etmediği için davalar sonucunda ne kadar zarar etmiştir.

11- Bu davalar sonucunda ne kadar tazminat ödenmiştir?

12-- Bu davaların açılmasına sebebiyet vererek kurumu zarara uğratan yöneticiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

13- bir denetim yapıldıysa bu yöneticilerin şirket menfaatleriyle, kişisel çıkarları yönünde hareket ettikleri belirlenmiş midir? Belirlendiyse verilmiş bir ceza var mıdır?

Yorum Ekle