SON DAKİKA

GMİS, TİS hakkında madenciyi bilgilendirdi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Şube Yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerini ziyaret ederek 24 Ağustos 2017 tarihinde imzalanan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgilendirdi ve madencilerin bayramını kutladı. 25 Ağustos, 2017 15:26 Güncelleme: 25 Ağustos, 2017 15:26 GMİS, TİS hakkında madenciyi bilgilendirdi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Şube Yöneticileri, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerini ziyaret ederek 24 Ağustos 2017 tarihinde imzalanan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgilendirdi ve madencilerin bayramını kutladı.

25 Ağustos 2017 tarihinde TTK’ya bağlı Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Armutçuk Müessesesi’nde Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesinde GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Amasra, Üzülmez ve Kozlu Müesseselerinde Şube Başkanları madencileri bilgilendirdi.

Gelik’te madencilere hitap eden ve madencilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Kurban Bayramını kutlayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Toplu iş sözleşmemizi 24 Ağustos 2017 tarihi itibariyle bağıtladık. Gönül daha güzel olmasını isterdi. Ancak ülkemizin şartlarında bunu başarabildik. İnşallah bundan sonra daha iyi sözleşmelere imza atmak nasip olur.

Toplu sözleşme süreci zor bir süreçti. Bizlere 118,5 TL yevmiye üzerinden zam alamayacağımızı söylediler, artı 90 TL’yi alamayacağımızı söylediler. Ama dün çabalarımızın karşılığını sizlerin mutlu yüzünü görmekle beraber almış bulunuyoruz.

Burada bize destek verdiğiniz için siz madenci kardeşlerime, destek veren şubelerimize, siyasilerimize teşekkür ediyoruz.

Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’ın bu süreçte çok çok zahmetleri oldu. Onun da sizlere selamları var, kazasız belasız çalışmalar diliyor, Bayramınızı şimdiden kutluyor” dedi.

TTK’nın tarihinin en zor dönemini yaşadığını belirten Demirci, “Üretimimiz düşüyor, işçi sayımız maalesef tarihinin en düşük sayılarına geldi. Sizler zor şartlar altında çalışıyorsunuz, arkadaşlarımız 2-3 kişinin yapması gereken işi yapmaya çalışıyor, yapıyor da. TTK’yı ayağa kaldırabilmek için, bir kürek daha fazla kömür çıkarabilmek için gereken tüm mücadeleyi hep birlikte vereceğiz.

Siyasilerimizle de beraber bundan sonraki çalışmalarımız işçi açıklarının giderilmesi için mücadeleye devam etmek olacaktır” dedi.

TTK Armutçuk Müessesesi’nde maden işçilerine bilgi veren GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, sürecin zor ve mücadeleyle geçtiğini belirterek, “Ankara’da sürdürdüğümüz mücadeleyle hamdolsun ki toplu sözleşme mümkün olan en iyi şekliyle lehimize gerçekleşti.

Bu süreç içinde destek olanlara, başta siz maden işçileri olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.

Mücadelemiz burada bitmiyor. Birlik ve beraberlik içinde TTK’nın ayağa kalkması için mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

TTK Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde madencileri ziyaret eden GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska da madencilerin Zafer Bayramını ve Kurban Bayramını kutlayarak, toplu iş sözleşmesi sürecini anlattı. Tıska “Zorlu bir süreçten sonra toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Destek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmemiz maden işçilerimize, kuruma, Zonguldak ve bölgemize, ülkemize hayırlı olsun” dedi

Yorum Ekle