SON DAKİKA

GMİS GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 11 Ocak 2014 tarihinde Ankara-Kızılcahamam’da toplandı. 13 Ocak, 2014 17:19 Güncelleme: 13 Ocak, 2014 17:19 GMİS GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 11 Ocak 2014 tarihinde Ankara-Kızılcahamam’da toplandı.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş başkanlığında toplanan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci ve şube yönetimi, Kozlu Şube Başkanı Şaban Kaptan ve şube yönetimi, Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin ve şube yönetimi, Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve şube yönetimi, Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve şube yönetimi, Merkez Servisleri Şube Başkanı Niyazi Azaklı ve şube yönetimi, MTA Şube Başkanı Sadi Deynez ve şube yönetimi ile Sendikanın yetkili personeli ile teknik danışmanlar katıldı.

Toplantı GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. Alabaş, “2013 yılını ayrıntılı bir şekilde değerlendirmek, 2014 yılının çalışma programını çıkartmak ve önümüzdeki dönemde daha iyi işlere imza atabilmek için buradayız.2014 yılındaki temel hedefimiz “örgütlenme” olacak.Zonguldak bölgemizde ve Türkiye’nin dört bir yanında çalışma alanları belirleyeceğiz.

Sendikamızın uzun yıllardır uzak kaldığı bu örgütlenme çalışması için öncelikle, başta MTA Şubemiz ve temsilciliklerimiz olmak üzere kendi imkanlarımızı en iyi şekilde seferber edeceğiz.

Örgütlenme denilince; sektörümüzdeki gelişmeler, endüstri ilişkilerindeki değişim ve gelişmeler, siyasi konjonktür, sendikal alanlardaki sorunlar gibi temel faktörler önem kazanmaktadır.

Bizim için artı ve eksileri tespit edecek, dezavantajları avantaja çevirmek için tüm olanaklarımızı kullanacağız” dedi.

Gündeme geçilmeden önce Kocaeli Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Mahmut Hakan Koçak, “Sendikaların Güncel Sorunları ve Örgütlenme” konulu bir sunum yaptı. Sunumun ardından GMİS genel Başkanı Alabaş, Yard. Doç. Dr. Koçak’a teşekkür plaketi sundu.

GMİS Genel Merkez Yöneticilerinin Sendikanın faaliyetleri hakkında bilgi vermelerinin ardından Şube Başkanları ve yöneticileri görüşlerini sundu.

GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda örgütlenme konusunda görüş birliğine varıldı.

 

Yorum Ekle