SON DAKİKA

Gerçeği aratmadı...

Gerçeği aratmadı... 02 Ekim, 2019 14:32 Güncelleme: 02 Ekim, 2019 14:32 Gerçeği aratmadı...

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde Afet Planı çerçevesinde uygulanan tatbikat büyük heyecan yarattı. Kandilli’de maden işçileri servislerinden iki otobüsün kafa kafaya çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında yaralanan 40 işçinin hastanelere sevki ve tedavileriyle planlanan tatbikat Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi arka bahçesinde yapıldı. Buradaki temsili trafik kazasında yaralanan maden işçileri 112 ambulanslarla hastanelere sevk edilirken, olay yerine gelen AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerin sevkini sağladı. Hastanenin acil servisinin önü ise ana baba gününe döndü. Ambulansların sirenlerini çala çala peş peşe gelerek çıktıkları ACİL önünde kazayı duyup gelen hasta yakınları feryat figan içinde kalırken, bazı yakınları da haber alabilmek için hastanede görevlilere saldırdı.

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Vildan Türkeli, Sağlık Bakanlığı bünyesinde her yıl rutin olarak gerçekleştirdiğimiz tatbikatlarımızdan birini bugün gerçekleştiriyoruz. Tatbikatlardaki amacımız, AFAD, UMKE, 112 ve İtfaiye birimlerimizin olası bir kaza, deprem anında hastalarımıza ne kadar kısa sürede ulaşarak hastalara yardımcı olmalarını sağlamaktır. Tatbikatrımızda gördük k, tüm ekiplerimi,z olabildiğince kısa sürede olay yerine gelerek hastalarımıza yardımcı olarak Karadeniz Ereğli Devlet Hastanemiz olmak üzere çevre hastanelere sevkleri de sağlanmıştır.

Türkeli konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“Bugün Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi çalışanları olarak il sağlık müdürlüğümüz tarafından planlanan ve AFAD, UMKE, 112 Ambulans Komuta merkezi, İtfaiye ile emniyet ekiplerinin katılımı ile Hastane Afet Planı kapsamında bir tatbikat gerçekleştirdik.

Zaman zaman maalesef doğal afetler, patlamalar trafik kazaları veya benzeri sebeplerle hastanelerimize kısa sürede beklenenden çok daha fazla yaralı başvurabilmektedir. Bu tür durumlarda hastaneler normal işleyişlerinin dışına çıkarak daha öncesinden tedbiren hazırlanmış olan Hastane Afet Planlarına göre hareket etmektedirler.

Biz de bölgemizde meydana gelen bir trafik kazası nedeniyle hastanemize kısa sürede çok fazla yaralı getirilmesini konu edinen tatbikatımızla hastanemiz acil servisi başta olmak üzere tüm tetkik, tanı ve tedavi birimlerinin kapasitelerini ve birimler arasındaki koordinasyonda meydana gelebilecek aksaklıkların tespitini hedefledik.

Tatbikatı başarı ile tamamlayan tüm personelimize; desteklerini bizden esirgemeyen AFAD, UMKE, 112 Ambulans Komuta merkezi birimlerine, İtfaiye ve Emniyet ekiplerine ayrıca siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim.”

Yorum Ekle