SON DAKİKA

Gerçeği ancak fark edebildi !

Gülüç’de döner kavşak yanındaki çocuk oyun parkı için üst geçit yapılacak. 25 Eylül, 2017 08:17 Güncelleme: 25 Eylül, 2017 08:17 Gerçeği ancak fark edebildi !

Parktan yararlanacak çocuklar için uyarımız yerini buldu. Belediye Başkanlığı, döner kavşak yakınına üst geçit yapılacağını bildirdi. 

Ereğli (S.Rota Haber)- Gülüç Belediyesi tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapılmadan belde girişindeki döner kavşak yanına yapılan çocuk oyun parkının trafik akışı nedeniyle çocuklarımız  için can güvenliği tehdidi oluşturacağı şeklindeki uyarımız yerini buldu. Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün incelemelerinde yasa ve yönetmeliklere aykırılıkların ifade edilmesinin ardından Gülüç Belediye Başkanlığı çocuk oyun parkına güvenli geçişin sağlanması amacıyla üst geçit yapılacağını bildirdi. 

Çocuk oyun Parkı’nın yer seçiminin yanlışlığına ilişkin haberimiz üzerine geçen ay Valilik, Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü ve Kaymakamlık harekete geçerek oyun parkının yapıldığı güzergahta incelemeler yaparak yasa ve yönetmeliklere aykırılıkları ile eksiklikleri belirledi. İlgili kurumlar  tespitlerini  Kaymakamlık aracılığıyla Belediye Başkanlığı ve gazetemize bildirince gelişmeleri kamuoyuna duyurduk. Belediye Başkanlığının vereceği cevabı merakla beklediğimizi ifade etmiştik.Gülüç Belediye Başkanlığı konuyu değerlendirerek ilgili kurumlara gönderdiği yazıyla çocuk oyun parkına çocukların ve vatandaşların  güvenli bir şekilde geçişi için üst geçit yapılacağını bildirdi. Konuya ilişkin Ereğli Kaymakamlığının  24.08.2017 tarihli  95776974/Mah.İd.252.02/5412 sayı ile S.Rota Haber’e gönderdiği yazıda Gülüç Belediye Başkanlığının cevabı şöyle ifade ediliyor:  

 “Belediyemiz tarafından Ereğli-Düzce Karayolu kenarına yapılan çocuk oyun parkı için gerekli tedbirleri alınmakta, en son belediyemiz tarafından üst geçit projesi hazırlanmakta, proje bittikten sonra Karayolları ile protokol yapılıp yapımına başlanacaktır. Daha sonra altı pens telleri ile kapatılıp vatandaşlara üst geçidi kullandırmalarına yönlendirme yapılacaktır. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra çocuk parkının hizmete açılması planlanmaktadır”

 

Yorum Ekle