SON DAKİKA

GENÇLİK VE ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ’NİN TANITIMI YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açtı. Söz konusu merkezde görme engelliler için bilgisayardan tutunda, sinema salonu, bilardo ve masa tenisi, dinlenme ve oyun odaları, kütüphane gibi birçok sosyal faaliyet alanı bulunuyor. 24 Mart, 2015 05:53 Güncelleme: 24 Mart, 2015 05:53 GENÇLİK VE ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ’NİN TANITIMI YAPILDI

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Belediye Sosyal İşler Müdürü Namık Şahin, Özel Kalem Müdürü Esra Aydın ve Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ile engelli vatandaşların katılımıyla yapılan tanıtım töreni kapsamında Engelli Koordinasyon Merkezi’nde bir fiziksel engellinin spor yapabileceği, televizyon izleyebileceği, kitap okuyabileceği her türlü imkân sağlandığı anlatıldı.

ENGELLİLERE YILLARDIR BU ŞEHİRDE YAŞAMIYORMUŞ GİBİ DAVRANILDI

Tanıtım toplantısında konuşan İsmail Şentürk, böyle bir merkezi Ereğli’ye kazandırdığı için Başkan Uysal’a teşekkür etti. Şentürk, “Yıllardan beri Karadeniz Ereğli’de hep arka planda tutulan, talepleri görmezden gelinen, ihtiyaçları yokmuş gibi davranılan ve bu şehirde yaşamıyormuş gibi kabul edilen engellileri fark ettiği ve kabul ettiği ve engellileri için bir şeyler yapma çabasında olan Hüseyin Uysal için güçlü bir alkış izliyorum” dedi.

İKİ AYRI NOKTADA ENGELLİ ŞARJ MERKEZİ PROJESİ ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Nazım Erdoğan ise konuşmasında, “Engelli Koordinasyon Merkezi’mizde oyun alanı, 5 bin kitaba ulaşabilecekleri, araştırma yapabilecekleri internet cafe, spor alanları ve en büyük ihtiyaçlarından biri olan bir sinema oluşturduk. Önümüzdeki günlerde sahil ve şehir merkezinde olmak üzere Engelli Şarj Merkezleri Projemiz de devreye girecek. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Başkanımız İsmail Şentürk’ün engelliler için ısrarla istediği tamir ve üretim atölyesi talebini de oluşturacağız.” dedi.

Başkan Uysal ise tanıtım törenindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

HEDEFİMİZ ENGELLİ OLİMPİYATLARININ KARADENİZ EREĞLİ’DE YAPILMASI

“Biz belediyeyi almadan önce de aldıktan sonrada tüm engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımıza dair bir söz verdik. Bizim için kadınlarımız, çocuklarımız yaşlılarımız ve engellilerimizin hepsi çok ayrı bir değer. Biz İsmail Başkan ile birlikte belki de buradan Türkiye’ye çok güzel mesajlar vereceğiz. Hedefimiz engelli olimpiyatlarının Karadeniz Ereğli’de yapılması. Şunu toplumdan özellikle rica ediyorum. Yaşlımıza, gencimize kadınlarımıza, tüm engellilerimize pozitif ayrımcılık yapalım, farklı davranalım. Onları topluma kazandıralım onlarla birlikte yaşayalım. Yapacağımız tüm yollar, kamu inşatları, sinema tiyatro, yol, cadde, alt geçit üst geçit gibi yerleri engellilerimizin rahatça kullanabilecekleri mekanlar haline getireceğiz. Her zaman yanınızdayız bunu da bilin.”

ENGELLİ AİLESİ, “BAŞKANIM, SİZİN BİZE GÖSTERDİĞİNİZ GÜLER YÜZ YETER”

Daha sonra Engelli Sinema Salonu’nda engelliler, Başkan Uysal ile birlikte görme engelli bir gencin yaşadığı sorunları anlatan bir film izledi. Başkan Uysal, engellilerle tek tek selamlaşıp hal hatırlarını sordu ve isteklerini öğrenmek istedi. Bir engelli ailesi ise, “Bize gösterdiğiniz güler yüz ve tatlı dil yeter. Bizi dinliyorsunuz. Başka bir şey istemiyoruz başkanım” dedi.

Engelli Koordinasyon Merkezi, bölümlerin gezilmesinin ardından hazırlanan tanıtım kokteyli ve toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Ekle