SON DAKİKA

Gaziler günü Ereğli'de kutlandı

Gaziler günü Ereğli'de kutlandı 19 Eylül, 2018 14:27 Güncelleme: 19 Eylül, 2018 14:27 Gaziler günü Ereğli'de kutlandı

Ereğli’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin “Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerdir. İnanıyorum ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal olarak korunacaktır” dedi.

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcı vekili Ramazan Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, ilçede yaşayan gazi ve şehit yakınları ile  askeri ve sivil erkan katıldı.

Törende Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Çakmak, tören kapsamında “Yaşasın Kahraman Gazi” adlı şiiri okudu.

Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, güne ilişkin yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün, vatanın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi.

Şahin, “Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazilik unvanı verilen ilk askerdir. Siz Gazilerimiz, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile beraber Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız” diye konuştu.

Gaziler Günü’nün tarihçesi hakkında bilgiler veren Şahin gazilerin ve şehitlerin cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu belirten Şahin şöyle dedi:

“Ülkemiz bugün dünde  olduğundan fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı hainler, darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü TSK’nın gerçek vatansever askerleri, emniyet mensupları ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir.  Terör örgütleri ve vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedir. Bu hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkarmak, Türk ordusunu zayıflatarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek, küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki su uyur düşman uyumaz.  Bütün bunlara karşın Türk milleti hürriyet ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmeyi bilmiştir. Türk milleti azmi, iradesi ve kudretiyle hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır.

15 Temmuz Darbe girişimi ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerdir. İnanıyorum ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal olarak korunacaktır. Büyük önder Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözlerle ortaya koymaktadır. ‘ Türk tarihinde altın sayfalar yazdıran gazi ve şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.’ Atatürk’ün bu sözleri ışığında yüce devletimizden şehitlerimizin hatıralarına ve gazilerimize her alanda ahde vefa duygusuyla sahip çıkılmasını diliyorum.”

ŞEHİTLERE KARANFİL

Konuşmanın ardından şehit yakınları ve gaziler ile ilçe protokolü Atatürk Anıtı arkasında bulunan ‘şehitler anıtına’ karanfil bıraktı, Protokol burada gazi ve şehit yakınları ile sohbet etti, hatırlarını sordu.

Yorum Ekle