SON DAKİKA

Gazi ve ailelerine moral yemeği..

Gazi ve ailelerine moral yemeği.. 20 Eylül, 2016 09:25 Güncelleme: 20 Eylül, 2016 09:25 Gazi ve ailelerine moral yemeği..

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçe protokolüyle birlikte Gazi ve aileleriyle moral yemeğinde bir araya geldi. Başkan Uysal, “Şehit ve Gazi olmak isteyen bir milletiz. 15 Temmuz akşamı bunu bir kez daha gördük” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçede bulunan gazi ve ailelerine moral yemeği verdi.

Eski Bağlık Kantininde düzenlenen yemeğe, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Programda, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunularak, İlçe Müftü Yardımcısı İzzettin Aşan tarafından dua edildi.

GAZİ DERNEKLERİNDEN TEŞEKKÜR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen yemekte bir konuşma yaparak, düzenlenen organizasyon için teşekkür etti.

Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen; “Bizleri bu onurlu günde, mütevazi günde, acılı günde, dertli günde yalnız bırakmadınız. Allah razı olsun ki arkamızda güç var, arkamızda devlet var imajını elhamdülillah bir kez daha burada gördük” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ise; “Bizleri bugün bir araya getiren başta Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal olmak üzere, Muharip Gaziler adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

UYSAL: ŞEHİT VE GAZİ OLMAK İSTEYEN BİR MİLLETİZ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uyzsal’da yaptığı konuşmasında belediye olarak her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olacaklarını belirterek; “Şehit ve gazilik rütbesi herkesin talip olduğu bir rütbedir. En son bunu 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde yaşadık. Bütün Milletimiz gazi ve şehit olmak için o gece sokak ve meydanları doldurdu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilere aileleriyle birlikte sağlıklı nice uzun ömürler temenni ediyorum. Şehitlerimiz, aileleri, gazilerimiz ve ailelerine olan vefa borcumuz büyük. Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlet. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Başkan Uysal, göreve gelmeden önce Muharip Gaziler Derneğini ziyaretinde dernek başkanı Temel Şahin’in kendilerinden bir yer talebinde bulunduğunu belirterek; “Muharip Gaziler Derneğimize söz verdiğim gibi bir yer tahsis ettik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“ŞANLI MAZİMİZ ŞEHİT VE GAZİ OLAYLARIYLA DOLU”

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da yaptı konuşmada şunları söyledi; “Şehitlik üzerine, gazilik üzerine, vatan üzerine, millet üzerine, bayrak üzerine, devlet üzerine hülasa bütün kutsal değerler üzerine bırakınız dakikaları, saatleri günlerce konuşsak bitiremeyiz. Çünkü şanlı mazimiz, büyük tarihimiz, şehitlik ve gazilik olaylarıyla dolu altın sayfalardan ibarettir. Eğer bizler bugüne kadar gelmiş, yüce devletimiz bugüne kadar ömrüne devam etmişse, insanlarımız burada huzur içinde yaşıyorsa, bunların yegane sebebi şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Gaziler gününüz kutlu olsun.”

Program sonunda, ilçe protokolü gazi ve ailelerin günlerini tek tek kutladı.

Yorum Ekle