SON DAKİKA

Gazetecilikle ilgili merak edilenler yanıtlandı

Ereğli ilkokulunda basın yayın kolu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, öğrenciler merak ettiklerini, ilçede mesleği icra eden gazetecilere sordular. 30 Aralık, 2021 07:05 Güncelleme: 30 Aralık, 2021 07:05 Gazetecilikle ilgili merak edilenler yanıtlandı

 Ereğli ilçesinde, Ereğli ilkokulunda basın yayın kolu faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, öğrenciler merak ettiklerini, ilçede mesleği icra eden gazetecilere sordular.

Haber Merkezi – Kdz. Ereğli ilkokulu, 3/D sınıfının basın yayın kolu faaliyetlerine katkı sunmak amacıyla bir dersliğine misafir olarak okula giden, Damar ve Minber67 Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Zonguldak İl Temsilcisi İ. Necati Günay, A Medya (Sakıncalı Piyade) sorumlusu deneyimli gazeteci Altan Akçakese ve Yenihaber Gazetesi muhabiri Timuçin Özat, öğrencilerin merak ettiklerini detaylı şekilde sunum şeklinde anlatıldı.

3/D sınıfının, Basın Yayın Kolu sorumlusu öğrenci Miray Tutar tarafından hazırlanan proje ödevi kapsamında, Günay, Akçakese ve Özat, basın sektörünü, yerel ve yaygın (ulusal) basını, gazeteciliğin çeşitlerini, televizyon, gazete, dergi, radyo ve özellikle 1990 lı yılların ortalarından sonra yaygınlaşmaya başlayan internet gazeteciliğini, mesleğin zorluklarını, etik kurallarını, aşamalarını ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda sektörün değişen etmenlerini, tarafsız gazeteciliği, gazetecinin sorumluluğunu ve nasıl gazeteci olunabileceğini öğrencilerle paylaştılar.

Öğretmen, Reşat Ersel Özdamar ve projeyi hazırlayan öğrenci Miray Tutar, gazetecilere teşekkür etti.

Faaliyet, yarım saatin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 


Yorum Ekle