SON DAKİKA

Gazeteciler toplumun vicdanıdır

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 09 Ocak, 2021 13:09 Güncelleme: 09 Ocak, 2021 13:09 Gazeteciler toplumun vicdanıdır

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gazeteciliğin önemine dikkat çeken CHP'li Demirtaş, "Dürüst, ilkelerinden taviz vermeden, halkın haber alma hakkına duyduğu saygı nedeniyle onurunu ve mesleğini satmayan, gerçek gazetecilerin ateşten gömlek giydiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:

“Gazeteciler, kamuoyunun gözü, kulağı, toplumun vicdanıdır. Gazeteci, gerçeği öğrenmek için halk adına soru sorar, kamuoyundan gizlenen gerçekleri görüp duymak için özenle araştırır, ortaya çıkan bilgileri de tarafsızca toplumun vicdanına sunar. Bu nedenle gazetecilik çok zor ve meşakkatli bir iştir. Toplumu aydınlatmak ve gerçekleri açığa çıkarmak için çalışan gazeteci aynı zamanda bir kamu görevlisidir.

Ancak ülkemizde, 18 yıldır AKP'nin yarattığı korku iklimi, özgür ve bağımsız basını yok etmiştir. AKP, kendisini eleştiren yazılı, görsel ve işitsel her medya organını yok etmek için siyasal gücünü sonuna kadar kullanmakta, gazetecilerin özgürce mesleklerini yapabilecekleri her alanı teker teker yok etmektedir.

Baskı, tehdit ve ekonomik yaptırımlar karşısında, bugün çok az sayıda medya organı ve az sayıda gazeteci halkın haber alma hakkına saygılı, kalemini ve vicdanını satmayacağı bir çalışma ortamına sahiptir.

Gazetelerin ilan paralarını kesen, televizyonları RTÜK'ün sözde denetimleri ile karartan, yerel basını yerle bir eden iktidar, binlerce gazeteciyi işsiz bırakmıştır. Gerçekleri değil, sadece kendi istediklerini duyup, görmek isteyen AKP iktidarı nedeniyle, bugün yüzlerce gazeteci cezaevindedir. Gazeteciler bir yandan iktidarın baskılarına direnmeye çalışırken bir yandan da geçim mücadelesi vermektedir. AKP, demokratik ülkelerde, demokrasinin teminatı ve 4'üncü güç olan bağımsız basını yok etmek için her yola başvurmaktadır. Bu nedenle Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında, 180 ülke arasında 154’üncü sıradadır.

Ancak, demokratik bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokratik ve çoğulcu yönetim anlayışı içinde gazeteciler mesleklerini bağımsızca yapabilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, mesleğini onuru ve vicdanı ile yapan tüm gazetecilere saygılarımı sunarım”

Yorum Ekle