SON DAKİKA

Gazeteci Uysal yazdı : "Yakışmadı İsmail Yılmaz..."

Gazeteci Uysal yazdı: "Yakışmadı İsmail Yılmaz olmadı..." 19 Ağustos, 2017 00:03 Güncelleme: 19 Ağustos, 2017 00:03 Gazeteci Uysal yazdı : "Yakışmadı İsmail Yılmaz..."

 Yükseköğrenime başladığımda Gazetecilik mesleğine başlamam, Televizyonculuk yıllarında haber istihbaratı ve koku olma konusundaki yetiştirilmişliklerim , ticaret ve Erdemir çalışma hayatımın yanı sıra Erdemir İtfaiye Amirliği yaptığım dönemde profesyonel uzmanlarından Olay Yeri inceleme, Adli Olay Yeri inceleme, risk değerlendirme, risk analizi gibi eğitimler almam, kitap okumaya ve gözlem yapmaya özen göstermemin yanısıra her zaman gündemi iyi takip etmeye çalışmam nedeniyle farklı bakış açıları yakalayabiliyorum. 

Ben hayata dair yaşanmışlıkları ve gerçekleri yazınca rahatsız olan kesimden ve maçaları yiyemediği için yazamayanlardan yakıştırmalar peşin sıra geliyor.  

Ama yine altını çiziyorum, benim üzerimden yürümeye kalkmayın. Bu yürüme çabası ne size, ne topluma, nede sonuca fayda getirmez. Gelin yazdıklarım üzerinden konuşalım! 

Malum hafta ortasında Ak Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz'ın trafikte yaşadığı kavga ve tartışmalar yazıldı. Aslında konu Pazartesi birileri tarafından kaşınmaya ve servis edilmeye başlandı. Konu siyasetçi olunca ister istemez bende konuyu araştırmaya koyuldum. İddiaya göre İsmail Yılmaz, trafikte yaşadığı olay sonrası Öner Kepenek'i darp etmiş. Kepenek'in iddiasına göre, İsmail Yılmaz Kulağına vurmuş Kepene işitme kaybına neden olmuş. Kepenek'in anlattığına göre Benzinliği girdiğini gördüğa Polislere gitmiş yardımcı olmalarını istemiş ve bayılmış. Özürlü eşi korkudan altına işemiş ve utandığı için polislere söyleyememiş. Ne hikmetse tüm Türkiyenin duyacağı basına söylemeyi ihmal etmemiş!

Olaya bu noktadan baktığımda ve görüntüleri izlediğimde, elbette olayın mağduru olduğunu söyleyen Kepenek'e birşeyler sormak gerek;

İsmail Yılmaz'ın aracı sol şeritte arkada , sen ise sağ şeritten önde geliyorsun. Basına yaptığın ropörtajda "Kepez istikametine dönmekte bulunduğum sırada,arkadan korno sesi geldi. O arada Erdemir kapıdan aracın çıkmasıyla ben frene basıp durdun " diyorsunuz.

1- Ancak görüntülerde Erdemir kapıdan çıkan bir araç gözükmüyor. Kaldı ki siz sol şeritten gelen İsmail Yılmaz'ın aracını kontrolsüz bir şekilde sıkıştırıp, direksiyonu birden İsmail Yılmaz'ın aracının önüne kırıp, yolun ortasında duruyorsunuz.

2- İsmail Yılmaz'ın Aracı sıkıştırıp, hata yaptığınızı, onun şeridine kontrolsüz girdiğinizi düşünelim. Peki önünüz boş iken, neden aracınızı İsmail Yılmaz'ın önüne kırıp, aracı çapraz şekilde yolun ortasında durdurdunuz? İddia ettiğiniz gibi önünüzde hiçbir araç yok!!!

3- Ancak siz olayı anlatırken, hiç İsmail Yılmaz'ın aracının önünü çapraz şekilde keserek durduğunuzu neden söylemiyorsunuz?

4- Gazetecilere yaptığın ropörtajda durduğunda " O sırada kapım açıldı" diyorsun, ancak görüntülerden anladığımız kadarıyla kapıyı İsmail Yılmaz değil, sen açmışsın!!! Yani hiçbir şoför emniyet kemerini çıkartmadan, kapısını açmaz!! Gerçekten kapını açan sen emniyet kemerin takılı olduğuna eminmisin?

5- İsmail Yılmaz, size vurduğu iddianızın akabinde ayakkabısının aracın içinde kaldığını ve ayakkabıyı ona atıp araçla gitmek istediğinizi ancak aracın stop ettiğini anladığını iddia ediyorsun. Peki aracı tekrar çalıştırıp gitmek yerine, neden araçtan indin?

6- Olay yaşandıktan sonra en yakın Emniyet binasına gitmen gerekirken ve Emniyet ifadende aracı takip ettiğini söylememene rağmen neden tacize devam edercesine araçlara bindikten sonra dörtlülerini yakarak bekliyor ve tekrar İsmail Yılmaz'ın peşine takılıyorsun?

7- Olayda taraflar şikayetçi olduğunda emniyetten hastane raporu almaya gitmediniz mi? Devlet Hastanesinde hazırlanan raporda darp ve iş göremezlik raporu neden yok? Acilde kulağının duymadığını söylemedin mi? Neden o raporda bunlar yok?

8- Sen sol orta kulak duymuyor iptal diyorsun ancak Ecomar Hastanesinde olaydan 2 gün sonra yaptırdığın Odyogram Testi raporunda orta seviyede rahatsızlık olduğu yazıyor. Senin sol kulak hiç mi duymuyor yani senin tabirinle iptal mi? Eğer öyle ise Ecomar'ın Odyogram test cihazı mı arızalı?

9- Olaydan 2 gün sonra CHP Kdz.Ereğli İlçe Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda KBB uzmanı ve Gülüç'te ikamet eden Eylem Ertuğrul'dan rapor alman sadece tesadüf mü?

10- Daha önceki yıllarda adli bir olay nedeniyle Devlet Hastanesinden KBB Uzmanından kati rapor aldın mı?

11- Elbette engelli eşinin yanında tartaklanman doğru değil, ancak olayın oluş şekli, basında yer alış şekli, basında yer alma zamanlaması, yakın akrabalarının ilişkileri oldukça ilginç!!

Ancak bu olay neden olaydan yaklaşık 10 gün sonra basında yer buldu? Burada kimler ne için gündem oluşturmak istiyor? Bu 10 gün içinde İsmail Yılmaz, Belde Başkanı seçilmesinin yanısıra ne yaptı? Elbette ben siyaseten İsmail Yılmaz'ı eleştiririm, ancak birilerinin oyun kurmasına payende olmak istemem!!!

Bir anlık öfke ile İsmail Yılmaz'ın Kepenek'in aracına yönlenmesi ve iddia edildiği gibi darp olayı varsa, bunu doğru bulmam. Ancak 10 Plakalı bir araçla gecenin bir vakti, eşim ve çocuklarım araç içinde iken, birden benim önümde aynı şekilde kesilde ben ne yapardım diye kendi kendime sormadan edemiyorum

Şöyle bir kaç gün geriye gidince bir bakıyorum Cuma günü İsmail Yılmaz Rota Gazetesinin manşetinde. Gülüç Belediyesi ile ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını ortaya koyuyor.

Cumadan yolsuzluk iddilarını gazetede konuşursan Perşembeden sesini böyle algı çalışmasıyla duyarsın. Birileri düğmeye basar böyle işte!!! Sanamı kaldı Yolsuzlukları basına açıklamak. Bu yolsuzlukları ve dönen dolapları ifşa etmek hiç sana yakışmadı İsmail Yılmaz, Olmadı...

Gülüç AK Parti Belde Başkanı İsmail Yılmaz ile S Rota Haber Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Seyhan Dikay'ın 98. Sayıda yer alan röportajı okumak için aşağıda bulunan linki tıklayınız...

http://www.ereglirotahaber.com/haber/yilmaz-ile-dobra-dobra-10841.html

 

 

 
Yorum Ekle