SON DAKİKA

"FED sadece engellilere değil herkese hizmet sunuyor"

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği (FED) ve Halk Eğitim merkezi işbirliği ile düzenlenen Dikiş, Nakış kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Ev hanımı ve çalışan kadınlardan oluşan kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. 20 Mayıs, 2016 13:59 Güncelleme: 20 Mayıs, 2016 13:59 "FED sadece engellilere değil herkese hizmet sunuyor"

Fiziksel Engelliler Derneği binasında düzenlenen sertifika törenine Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediyesi Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevda Uysal, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür vekili İbrahim Yücel, FED Başkanı İsmail Şentürk, kursiyerler, kursiyerlerin yakınları ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Kaymakam Nazım Madenoğlu'nun oluru ile düzenlenen kursta emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak mahalle ve köylerde velilerinde desteği ile bu tür kursları yaygınlaştırmaya çalıştıklarını, Fiziksel Engelliler Derneği!'nin diğer sivil toplum kuruluşlarına nazaran bu tür etkinliklerde bir adım önce olduğunu söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında kursu bitiren kadınlara seslenerek "Herkes diploma alır. Ama diploma almakla bu iş bitmez. Bunun devamı gerekir ve devamını da sevmek gerekir. Çok çalışmak gerekir. Devamında kendinizi geliştirmeniz gerekir. Ben kendinizi geliştireceğinize inanıyorum" dedi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu' da konuşmasında, Fiziksel engelliler derneğinin sadece engellilere değil, öğrenme isteği olan herkese kurslar açtığını söyledi. Madenoğlu konuşmasında "Fiziksel Engelliler Derneğimiz sadece kendi üyelerinin değil, üye olmayan engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmekle kalmıyor, aynı zamanda hiç bir engeli olmayan ama öğrenme isteği ile öğrenme isteği ile dolu olan vatandaşlarımıza da kurslar açıyor. Onların zamanlarını evlerinde ya da başka yerlerde öldürecekleri, boşa geçirecekleri yerde burada dolu dolu geçirmelerine vesile oluyor. Bu nedenle ben derneğimizin değerli başkanı İsmail Beye teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk'e, Halk eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslara verdiği katkı dolayısıyla plaket takdim etti.

Yapılan konuşmaların ardından Dikiş Nakış kursuna katılan ev hanımları ve çalışan kadınlara sertifikaları Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediyesi Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevda Uysal, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür vekili İbrahim Yücel, FED Başkanı İsmail Şentürk tarafından verildi.

Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Ekle