SON DAKİKA

Feci Kaza: 10 Ölü 19 yaralı...İşte o isimler

22 Nisan, 2017 17:16 Güncelleme: 22 Nisan, 2017 17:16 Feci Kaza: 10 Ölü 19 yaralı...İşte o isimler

 Ereğli'de cenaze dönüşü virajda hafif ticari kamyonet ile çarpışan yolcu midibüsü yaklaşık 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada 10 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı. Cenazeden dönen kafilenin kaza haberini alan yakınlarının bindiği halk dilinde patpat olarak bilinen tarım aracının devrilmesi sonucu ise 9 lişi yaralandı. 

Kaza Ereğli' ye bağlı Yalnızçam köyü çıkışında meydana geldi. Alınan bilgilere göre İstanbul Pendik Kaynarca'dan akrabaları Mustafa Uludağ'ın cenazesine gelmek için tuttukları Erdem Aktan kullandığı 34 FK 5259 plakalı midibüs ile Esenyurt köyüne gelen kafile, İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından akşam saatlerinde yeniden İstanbul' a dönmek için yola çıktı. Yalnızçam köyü çıkışı Serdaroğlu mevkiinde virajda Ali Kaman'ın kullandığı 67 LU 178 plakalı hafif ticari kamyonet ile çarpıştı. Kazada midibüs sürücüsü Erdem Aktan direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs yaklaşık 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, AFAD, itfaiye, Polis ve sağlık ekipleri bölgede yaralıları kurtarma çalışması başlattı. Yaralılar dik yamaçtan güçlükle çıkarılırken, vatandaşlarda çalışan ekiplere destek verdi. 

Yaralıların kurtarma çalışmasının ardından olay yerinde hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri aracın yanından ceset torbalarına konarak patika yoldan yaklaşık 1 kilometre taşınarak ana yola çıkarıldı. Otobüste bulunan 26 kişiden 8'i hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı. 2 kişi de hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılar Ereğli Devlet hastanesi iki ayrı özel hastane, Düzce Üniversitesi hastanesine, Zonguldak Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

KAZA HABERİNİ ALAN YAKINLARINI TAŞIYAN ARAÇ KAZA YAPTI; 9 YARALI 

Diğer yandan kazayı duyan yaralı ve ölenlerin yakınları, Esenyurt köyünden patpat olarak adlandırılan tarım aracına binerek yola çıktı. Köy çıkışında patpatın devrilmesi sonucu patpat sürücü ve kasasında ki 9 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. 

MİDİBÜS VİNÇ İLE KALDIRILDI 

Kazada uçuruma yuvarlanan midibüs ola yerine gelen Ereğli Şoförler ve Otomobilciler odasına bağlı vinç ile kaldırıldı. Kaldırılan midibüsün altında ya da çevresinde kalan olmadığı belirlendi. Midibüsün sabah saatlerinde başlayacak olan çalışmanın ardından uçurumdan çıkarılacağı öğrenildi. 

HAYATINI KAYBEDENLER 

Bilal Aydın (43), Mustafa Uludağ (20), İsmail Aydın (38), Rabiye Aydın (38), Kadriye Turhan, Şaban Turhan, Aygül Afacan, Zekiye Aydın, Naciye Aydın ve Şevket Turhan 

YARALILAR 

Bayram Mekik (44), Orhan Aydın (45), Muhammet Aydın (53), Erdem Aktan (43), İsmail Uludağ (44), Durmuş Bozkurt (52), İbrahim Kemik (43) ve Ergün Ardıç (42) Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi, Gülfiye Aydın (47), Ercan Uslu, Olcay Uludağ ve Ahmet Ardıç Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şerif Aydın Düzce Üniversitesi Hastanesi, Zahide Aydın (41), Ramazan Aydın (44), Özgür Uludağ (16) Atatürk Devlet Hastanesi, Emine Bozkurt (51) özel hastanede tedavileri sürüyor. 

Süheyla Aydın isimli bayan ise kaza sonrasında herhangi bir şeyi olmadığını belirterek evine gitmiş ancak ilerleyen saatlerde Ereğli Devlet Hastanesi'ne gelerek tedavisine başlanmıştır. 

Yorumlar
M
Mustafa çekiç7 yıl önce

Allah rahmet eylesin ölenlere yaralılar a acil şifalar

S
Sibel korkmaz7 yıl önce

Ölenlerimize Allah rahmet eylesin yaralılaradaRabbim şifalar versin

M
Muharrem Atar7 yıl önce

Allah yardımcıları olsun

S
Serdar Gençer7 yıl önce

Allah yardımcıları olsun Rabbim hesabın Ailelerine yardım etsin sabır versin

b
bülent7 yıl önce

Allah yardımcıları olsun geçmiş olsun

Yorum Ekle